ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ των μελών και φίλων – των σκεπτόμενων ανιδιοτελών πολιτών

συριζα-των-μελών-και-φίλων-των-σκεπτό-684977

Γράφει ο Αργύρης Αντάμης, Συντονιστής – Γραμματέας της Ο.Μ. Βόλου (Ανατ. Τομέας)

  • Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο.
  • Τα σφιγμένα χείλη έγιναν σφιγμένες γροθιές.
  • Είναι μια αίσθηση μοναδική – όταν ο λαός ορθώνει το ανάστημά του.
  • Οταν ο φόβος φεύγει και έρχεται η ελπίδα.
  • Ερχεται η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η Δημοκρατία.

«Είμαστε χαρούμενοι» δήλωσε, ο Πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας – με αφοπλιστική απλότητα, μετά την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είμαστε χαρούμενοι δηλώνουμε και εμείς, τα μέλη και στελέχη, οι φίλοι και φίλες της Οργάνωσης Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη.

Είμαστε χαρούμενοι για την αμεσότητα της επαφής με τη κοινωνία – την ανυπόκριτη και ειλικρινή σχέση που αναπτύχτηκε – από τα απλά μέλη και τους φίλους, ως και τον Πρόεδρό μας – τον Αλέξη Τσίπρα – με τον κόσμο, στους δρόμους και τις πλατείες, στους τόπους δουλειάς, στα αμφιθέατρα και τα γραφεία. Χαρούμενοι που η σχέση αυτή, αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα της εκλογικής επιτυχίας του κόμματός μας – που λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά και καθορίζει τη δράση του, σύμφωνα με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας – σέβεται και κατοχυρώνει την διαφορετική άποψη. Χαρούμενοι και υπερήφανοι που ένας νέος άνθρωπος, ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας και τις «Μουριές» πριν λίγα χρόνια, για να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας σήμερα. Χαρούμενοι για την εκλογή των πέντε βουλευτών μας – Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου – Κώστα Δελημήτρου – Δανάης Τζήκα – Κατερίνας Παπανάτσιου – Μάκη Μπαλλή.

Είναι οπωσδήποτε το «φαίνεσθαι» της Αριστεράς, το διαφορετικό όμως – το αυθεντικό – αυτό που «κουβαλάει» ο λαός μας διαχρονικά. Είναι η καθημερινή αντίσταση στην εκμετάλλευση του «νου και της σκέψης» από τους όποιους επιτήδειους και «επαγγελματίες εξουσιαστές» και ιδιαίτερα εκείνους που έχουν προορισμό της ζωής τους, τον «εαυτούλη» τους και την επικράτησή τους, με όλα τα μέσα, σε βάρος της ζωής των άλλων.

Τέρμα σε όλα αυτά – με το πρώτο φως, της πρώτης κιόλας μέρας – «θεομπαίχτες και υποκριτές» – «επαγγελματίες προσκυνητές-λαμπαδοανάφτες», που καθόριζαν τις απλές ανάσες της ζωής μας, πέρασαν στην «ανεργία».

Ο Πρόεδρός μας και όλο το υπουργικό συμβούλιο με απέραντο σεβασμό στην ορθοδοξία και την εκκλησία μετέδωσαν σε όλο το λαό το ανεξάρτητο πνεύμα και τη κριτική σκέψη, με ταχύτητα φωτός.

Από την Αλεξανδρούπολη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ανθιμου – που ζήτησε – αντί του όρκου στο ευαγγέλιο, «να ορκιζόμαστε στη τιμή και τη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει» και τα οποία μας ενέπνευσε ή όχι η Δημοκρατία, ως τα Σφακιά του παπά Γιώργη Χιωτάκη, που εκτός όλων των άλλων, «σιχαίνεται τους γραβαντομένους», δημιουργείται άλλη σχέση με όλο το λαό, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές και άλλες προτιμήσεις.

Το «φαίνεσθαι» της Αριστεράς που γρήγορα και με αυθεντικό τρόπο βρίσκει την συνέχεια και δικαίωση στην πράξη και την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίος και πολυτασικός, πλουραλιστικός και ανοιχτός στην ύπαρξη διαφορετικών ιδεολογικών, ιστορικών και αξιακών ευαισθησιών – συνεχίζει τον δρόμο που χάραξε μαζί με το λαό, σε μια σχέση αλληλεπίδρασης σε όλα τα επίπεδα και σήμερα στο επίπεδο της διακυβέρνησης της πατρίδας μας, σχέση αγωνιστική και πάντα αποτελεσματική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών – των φίλων – των απλών ανθρώπων – των συνελεύσεων – των ανοιχτών διαδικασιών, της διαβούλευσης – είναι ΕΔΩ. Λέμε ΝΑΙ στον ΣΥΡΙΖΑ των στελεχών – όχι των μηχανισμών – των στεγανών. ΝΑΙ στον ΣΥΡΙΖΑ των βουλευτών, όχι των… «βολευτών», του νεποτισμού, των τζακιών και της οικογενειοκρατίας. Λέμε ΝΑΙ στον ΣΥΡΙΖΑ της Αναγέννησης – όχι στο πελατειακό- ρουσφετολογικό βαθυκομματικό κράτος. Πορευόμαστε αντλώντας πείρα από τον αγωνιζόμενο λαό μας και την μεγάλη επιτυχία που μας χάρισε, κατοχυρώνουμε με νόμους και με ισοτιμία τα συνταγματικά δικαιώματα.

Η γραμματεία της Οργάνωσης Μελών Βόλου (ανατ. τομέας) ευχαριστεί τα μέλη τους φίλους και τους απλούς ψηφοφόρους, που με αυταπάρνηση συνέβαλαν στο να φτάσει η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε γωνιά του Βόλου και της Μαγνησίας. Ευχαριστεί τους σαράντα εξ χιλιάδες τετρακόσιες ογδόντα ένα Βολιώτες/σες και Μαγνησιώτες/σες, τους δημοκράτες συντηρητικούς πολίτες που φανερά εκδήλωσαν την προτίμησή τους στο κόμμα μας και φυσικά στη κάλπη. Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε, όπως πριν στη πρώτη γραμμή των αγώνων, δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό μας. Προχωράμε – συνεχίζουμε, με περισσότερες δυνάμεις, χωρίς έπαρση, με εμπιστοσύνη στην ηγεσία μας και τον πρόεδρο μας – πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων Αλέξη Τσίπρα.

Η Ελλάδα επιτέλους είναι έτοιμη να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς το αύριο.

Η Ελλάδα η ταλαιπωρημένη και ταπεινωμένη από τα μνημόνια σηκώνει το κεφάλι και στέκεται ξανά στα πόδια της.

Η Ελλάδα προχωράει – Η Ευρώπη αλλάζει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου