ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Είμαστε όλοι κατηγορούμενοι;

είμαστε-όλοι-κατηγορούμενοι-702490

Του Αργύρη Παπαθανασίου

Η κινητοποίηση στο δρόμο Βόλου-Λάρισας στα διόδια Μοσχοχωρίου, το καλοκαίρι του 2014, ήταν επιβεβλημένη, από το χρέος μας να σταματήσει να χύνεται αίμα στους δρόμους της περιοχής. Μας κινητοποίησε ο χαμός των τριών παιδιών και θέλαμε να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο σε οποιονδήποτε.

Ο αγώνας μας φαίνεται έμεινε στη μέση, γιατί η κατάσταση στους δρόμους παραμένει η ίδια και ίσως ήταν αυτό που επέτρεψε τους μηχανισμούς και την εταιρεία, που κατέχει τα διόδια, να επιτεθούν και να απαγγείλουν ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ στους μόνους που μπόρεσαν να εντοπίσουν: τους οδηγούς των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Χρειάζεται η Επιτροπή Αγώνα, οι φορείς και η Δημαρχία να αναλάβουν το νομικό μέρος, έτσι που η απάντηση όλων των κατηγορούμενων οδηγών να είναι ενιαία και να μη θεωρείται αυτό μια «τυπική και απλή διαδικασία». Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνουν ποινικά δικαστήρια και να ακολουθήσουν και αστικά, όπου φαίνεται να την «πληρώνουν» λίγοι κάθε φορά -στη συγκεκριμένη περίπτωση οι οδηγοί- τρομοκρατώντας έτσι και τους υπόλοιπους.

Η κινητοποίηση και ο αγώνας αφορούσε όλους τους κατοίκους της περιοχής και όλους όσους διέρχονται από το δρόμο. Ενδεχομένως λοιπόν να ήθελαν να έρθουν και άλλοι που δεν μπόρεσαν εκείνη την ημέρα. Προτείνω να συγκεντρώσουμε υπογραφές σε ένα κείμενο που να λέει ότι είμαστε όλοι εκείνη την ημέρα στα Διόδια και ότι θα ξαναπάμε, όσο το πρόβλημα παραμένει. Το κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνει όλους μας. Δεν κάναμε κάτι κακό, αλλά αυτό που όλοι συμφωνούσαν. Άρα δεν μπορούν τώρα να κατηγορούν μία ομάδα ατόμων και να καλούνε για κατάθεση στην Αστυνομία, Ούτε θα επιτρέψουμε να μας διασπάσουν και να απομονώσουν κάποιους.

Είμαστε ενωμένοι και έτσι θα συνεχίσουμε. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δε μας τρομάζουν. Αντίθετα είναι ένας λόγος να κινηθούμε πιο αποφασιστικά.

Θα βοηθούσε:

  • Να συζητηθεί το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Να γίνει συνέλευση των κατοίκων, έτσι που να ακουστούν περισσότερες απόψεις και σκέψεις, ώστε να παρθούν συλλογικές αποφάσεις και να γίνουν συντονισμένες και μαζικές κινητοποιήσεις.

Υ.Γ. Εχει αναρτηθεί και στο ενημερωτικό site Karla News

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου