ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Για μία κοινωνική πλειοψηφία αξιών

για-μία-κοινωνική-πλειοψηφία-αξιών-704892

Γράφει ο Σάκης Σκρίμπας, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ Μαγνησίας

Είναι προφανές και κοινά αποδεκτό ότι το παρόν είναι το παρελθόν μας, ενώ το μέλλον σχεδιάζεται. Πάνω σ’ αυτή τη βάση τα πολιτικά κόμματα -και εκείνα που δεν έχουν κυβερνήσει- οφείλουν να καταθέσουν ένα σαφές, επεξεργασμένο και συνεκτικό πρόγραμμα, το οποίο θα μπορέσει να μετουσιωθεί σε μια εφαρμόσιμη πολιτική.

Η προεκλογική περίοδος ,παρά τη συντομία της ,καταδεικνύει ότι η πολύπλευρη κρίση του πολιτικού συστήματος-η οποία έχει μεγάλο μέρος ευθύνης για την κατάσταση της χώρας-είναι υπαρκτή. Προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον ορθολογισμό και την ευθυκρισία των πολιτών στο φόβο, στη συνωμοσιολογία, στο λαϊκισμό δημιουργώντας μια πόλωση ,η οποία υπονομεύει οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία ή συναίνεση. Ούτε εθνική καταστροφή θα επέλθει, αλλά ούτε και αποκατάσταση των προ κρίσης κεκτημένων μέσω των συγκρούσεων με τους ξένους είναι ορατή.

Θα πρέπει να αποβάλλουμε επιτέλους –και οι πολίτες-το μανδύα του αντιμνημονιακού λαϊκισμού, να αναζητήσουμε τα εθνικά αίτια της κρίσης, ηγεσίες και λαός, να διαμορφώσουμε μια εθνική στρατηγική ,με επαρκή διακομματική συναίνεση, για να αποδράσει η κρίση μια για πάντα. Τέλος ένα κόμμα –ΣΥΡΙΖΑ-υπέρμαχος της απλής αναλογικής, δείχνει μια αντίφαση αποκλείοντας κάθε είδους μετεκλογική συνεργασία.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ με το Γιώργο Παπανδρέου γεννήθηκε για να δώσει τη μάχη της πραγματικής ζωής, να εξαλείψουμε τις αιτίες της κρίσης, να ενδυναμώσουμε κάθε τι νέο και δημιουργικό, απέναντι σε κάθε είδους σωτηριολογική ιδεοληψία. Το μέλλον δεν κτίζεται πάνω στην οργή και στην άρνηση της πραγματικότητας, αλλά έχει ως θεμέλια τη γνώση ,την εμπειρία, τα βιώματα, την αυτογνωσία ,τον άνθρωπο.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία δίχως έλλειμμα ορθολογισμού, έτοιμη να θεμελιώσει μια νέα αφετηρία.

Αγωνιζόμαστε για μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία αξιών και όχι για κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες λευκών εντολών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου