ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Στα 2 ½ χρόνια της θητείας μου…

στα-2-½-χρόνια-της-θητείας-μου-708743

Γράφει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Πολιτικός επιστήμονας, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ελάχιστο χρέος μου απέναντι στους πολίτες της Μαγνησίας, που με τίμησαν με την ψήφο τους το 2012 εκλέγοντάς με για πρώτη φορά βουλευτή στα 28 μου χρόνια, είναι η αποτίμηση της προσωπικής μου δράσης.

Στα 2 ½ χρόνια της θητείας μου πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσω θέματα της περιοχής μου. Συναντήθηκα με φορείς, συλλόγους, σωματεία ή και πολίτες σε τοπικό επίπεδο, μετατρέποντας τις επαφές αυτές σε 518 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία. Η φυσική μου παρουσία στην Μαγνησία ήταν τακτική, κοντά στον κόσμο. Τόσο με παρεμβάσεις στα τηλεοπτικά τοπικά ΜΜΕ, 318 γραπτές τοποθετήσεις σε κεντρικά θέματα και ιδιαίτερα σε τοπικά, συμπαραστάθηκα στους αγώνες και τα προβλήματα των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτοκτηνοτρόφων και άλλων κατηγοριών, όσο και με φυσική παρουσία στις κινητοποιήσεις τους, ενώ συμμετείχα σε δράσεις όπως η κοινή πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, όπως της Ν. Αγχιάλου και της Σκιάθου, κάτω από την οποία ενώθηκαν συνολικά 118 φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικοί φορείς, σωματεία, Ενώσεις, Επιμελητήρια, Εργατικά Κέντρα, κινηματικές συλλογικότητες και βουλευτές.

Ανέδειξα πολλά ζητήματα εργασιακά, που είχαν σχέση με εργοδοτική αυθαιρεσία και καταπάτηση δικαιωμάτων και αποτέλεσαν για μένα την πρώτη προτεραιότητα, όπως ενδεικτικά την απεργία στον ΙΜΑΝΤΑ και στην ΣΥΡΜΑ που δικαιώθηκε δικαστικά, θέματα υγείας (υποστελέχωση του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας της νησιωτικής και ηπειρωτικής Μαγνησίας), θέματα λειτουργίας κοινωφελών ιδρυμάτων στην περιοχή (Γηροκομείο, Ορφανοτροφείο), αγροτικά (λειτουργία αγροτικών συνεταιρισμών, ζημιές από χαλαζόπτωση/χιόνι, θέματα κτηνοτρόφων, αλιέων), εκπαιδευτικά (λειτουργία σχολείων, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), περιβαλλοντικά (η επαπειλούμενη περιβαλλοντική καταστροφή από την μη ολοκλήρωση των εργολαβιών στο έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, διαρροές στο Παναγιώτικο, αερορύπανση, ένταξη Μαγνησίας στην ευνοϊκότερη Β’ κλιματική ζώνη του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης), θέματα φορολόγησης αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής, προβλήματα σε υποδομές ορεινών περιοχών και άλλα τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στο προσωπικό μου σάιτ: http://meikopoulos.gr/

Λόγω της σφοδρότητας με την οποία έπληξαν την Μαγνησία οι πολιτικές της ακραίας λιτότητας που εφαρμόστηκαν, η περιοχή μας ήταν ένα από τα σημεία αναφοράς σε θέματα που μπήκαν προς συζήτηση, στις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου κοινοβουλευτικού έργου (ΕΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ και συμπεριλήφθηκαν στις νομοθετικές μας προτάσεις.

Στο πλαίσιο της δουλειάς της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ήμουν μέλος, σχηματοποιήσαμε προτάσεις νόμων όπως αυτήν για την αποκατάσταση του κατώτερου μισθού και του δικαίου της συλλογικής διαπραγμάτευσης και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ή αυτήν για την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Από κοινού με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε τροπολογίες όπως αυτήν για την Κατάργηση Σταθμών Διοδίων επί του Οδικού Άξονα Π.Α.Θ.Ε ή αυτήν για τις ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και λοιπών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων. Ακόμη, υποστήριξα στη Βουλή επίκαιρες ερωτήσεις/επερωτήσεις, όπως αυτή για το σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας των νέων ή τελευταία αυτήν για την παρακράτηση από το ΕΤΕΑ (κλιμάκιο ΤΕΑΠΕΤΕ) των συντάξεων που λαμβάνουν, σε υποκατάσταση της Κύριας Ασφάλισης, οι Μητέρες με ανήλικο παιδί της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.3863/15/7/2010. Ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής άσκησα κριτική στους κατατεθέντες προϋπολογισμούς, αναφερόμενος σε απτά παραδείγματα της περιοχής μας η οποία βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση καταγράφοντας πρωτιά στην ανεργία πανελλαδικά.

Παρά το νεαρό της ηλικίας μου και το γεγονός ότι είμαι νέος βουλευτής προσπάθησα να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα το καλό του τόπου μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχω κάνει και παραλείψεις.

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο απολογισμό της δράσης μου για την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο κι ευχόμενος από τις 25 Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει αυτοδύναμος, συμπορεύομαι μαζί με τον λαό της περιφέρειάς μου στην μάχη που δίνεται σήμερα, στις κρισιμότερες εκλογές μετά την μεταπολίτευση, έχοντας σαν «φυλαχτό» την πίστη μου ότι η μεγαλύτερη δικαίωση του αγώνα που δίνω μέσα από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να μπορώ να συνεχίσω να κοιτάζω στα μάτια τους συμπολίτες μου και να συμβάλλω στο να αποκατασταθεί η σχέση των νέων με την πολιτική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου