ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πρώτη φορά Αριστερά

πρώτη-φορά-αριστερά-836281

Γράφει ο Λευτέρης Κατσαλής

Στις εκλογές του 2012 συντελέσθηκε η μεγαλύτερη έκπληξη από την μεταπολίτευση και μετά. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είδε τα ποσοστά του να εκτινάσσονται και για πρώτη φορά ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα αναδείχθηκε δεύτερο αναλαμβάνοντας το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οπως φάνηκε στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν καθώς το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κέρδισε τις πρώτες ενώ ανέδειξε και αρκετούς αιρετούς, πρωτοφανή και τα δύο για τα ελληνικά πράγματα. Σήμερα διεκδικεί με αξιώσεις την κυβέρνηση της χώρας.

Οσο και αν κάποιοι προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια για τις αιτίες που οδήγησαν την ανάδειξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη σημερινή του θέση, δεν μπορούν να κρύψουν το προφανές: μια μεγάλη μερίδα του λαού μας βλέπει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως τη δύναμη εκείνη που μπορεί και θέλει να εφαρμόσει πολιτικές υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών, που εγγυάται την κοινωνική δικαιοσύνη, που δίνει ελπίδα για ανάπτυξη της οικονομίας που θα αφορά όλους και όχι μόνο του τραπεζίτες και τους «επενδυτές». Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με την πολιτική του είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την παρουσία της χώρας στην Ευρώπη ως ισότιμου μέλους της και όχι ως επαίτη.

Στα δύο αυτά χρόνια υπήρξε μια αμφίδρομη επικοινωνία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με χώρους και προσωπικότητες που μέχρι πριν λίγο καιρό βρίσκονταν μακριά. Ο στόχος προφανής: να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που με κοινά οράματα και αρχές θα έφερνε την επικράτηση της αριστεράς. Αυτό κατά τη γνώμη μου ήταν και το μεγαλύτερο στοίχημα και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνει να το έχει κερδίσει. Κατάφερε να προσελκύσει ανθρώπους με αξίες και αρχές και να τους εντάξει στο δυναμικό του ώστε να μπορέσει να συνομιλήσει με όσο το δυνατό μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας. Κατάφερε επίσης να έρθει κοντά σε κινήματα και τοπικές μικρές κοινωνίες και να αναδείξει μια σειρά από θέματα που διαφορετικά δεν θα είχαν καθόλου συζητηθεί στη χώρα, και στήριξε ενεργά τις δίκαιες μάχες των εργαζομένων είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα.

Στις εκλογές που έρχονται ο λαός μας με ψυχραιμία και σύνεση θα δώσει στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α την εντολή να κυβερνήσει και να δώσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη νέο όραμα και πορεία. Οι εκβιασμοί και τα ψεύτικα διλήμματα που θέτει ο κος Σαμαράς δεν φοβίζουν και δεν πείθουν πια κανέναν. Οι μόνοι που απέμειναν πλέον να τον στηρίζουν είναι μερικοί δημοσιογράφοι και τα αφεντικά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου