ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα για να νικήσει ο λαός

ισχυρό-κκε-και-λαϊκό-κίνημα-για-να-νική-836372

Γράφει ο Μιχάλης Τσιώνας, μέλος του Τ.Γ. Βόλου του ΚΚΕ

Για μεγάλο χρονικό διάστημα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ αλληλοκατηγοριών για το ποιος αποσταθεροποιεί την καπιταλιστική οικονομία, αλλά και ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της, δίνοντας και με αυτό τον τρόπο εξετάσεις στην Ε.Ε., στις αγορές, στο μεγάλο κεφάλαιο για τις μετεκλογικές τους προθέσεις.

Ταυτόχρονα μέσα από την καλλιέργεια κλίματος πόλωσης, με επιχειρήματα που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον φόβο από τη μία και προσδοκίες γενικόλογες από την άλλη, προσπαθούν να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις στο νέο δίπολο Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστά λοιπόν σ’ αυτό το κλίμα έντασης, τρομοκρατίας και προσεταιρισμού ψήφων, το ΚΚΕ απευθυνόμενο στην εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τη φτωχή αγροτιά, τους επισημαίνει ότι η εκλογική διαδικασία είναι και αυτή μία σημαντική μάχη και ως ένα βαθμό θα κριθεί εάν θα γίνει ένα βήμα μπροστά, που θα βοηθήσει στο συνολικότερο αγώνα, για τη βελτίωση της ποιότητας της δικής τους ζωής και των παιδιών τους.

Γι’ αυτό ακριβώς δεν πρέπει να παρασυρθούν. Με καθαρό μυαλό να θυμηθούν την πολιτική που υιοθέτησαν και άσκησαν αυτά τα κόμματα, τη στάση και τη δράση όλων των κομμάτων απέναντι στα προβλήματα που τους μαυρίζουν τη ζωή και με ξεκάθαρα κριτήρια να κάνουν την πολιτική τους επιλογή.

Επιλογή που την επόμενη μέρα των εκλογών να υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα και όχι αυτά του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο εργάτης της βιομηχανίας, των άλλων εργοστασίων και κλάδων δεν έχει κανένα όφελος από τα κόμματα που αν και δεν είναι ίδια, όμως από διαφορετικούς δρόμους υπηρετούν την ίδια στρατηγική που ωφελεί τον Μυτιληναίο, τον Μάνεση, τον Γερμανό της ΒΙΟΣΩΛ, τους Γάλλους της Λαφάρζ κ.λ.π.

Ο εργάτης και η εργάτρια, ο άνεργος, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είτε με κυβέρνηση Ν.Δ. είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη μέρα είναι ήδη δρομολογημένη.

Εδώ θα είναι και θα εξακολουθούν να τους ματώνουν η Ε.Ε., τα μνημόνια διαρκείας, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα παλαιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Το δυσβάσταχτο χρέος θα εξακολουθεί να υπάρχει, το αναγνωρίζουν και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα κόμματα και καλούν το λαό, που δεν ευθύνεται για κανένα χρέος, να το πληρώσει.

Θα είναι εδώ η ανεργία και η εξαθλίωση, το κομμένο ρεύμα και νερό, τα συσσίτια, οι μισθοί και οι συντάξεις ελεημοσύνης, η αγωνία αν θα πληρωθεί το ενοίκιο, τα φροντιστήρια, αν θα καλυφθούν τα έξοδα του φοιτητή.

Το κυριότερο όμως είναι ότι θα είναι εδώ το κεφάλαιο, τα μονοπώλια και η εξουσία τους, που θα αξιώνουν και στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης να πληρώσουμε περισσότερα από όσα πληρώσαμε για την κρίση τους.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει και δίνουν καθημερινά εξετάσεις στο κεφάλαιο σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναγνωρίζονται ως οι πολιτικοί του υπάλληλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει και αυτός να δίνει τις δικές τους εξετάσεις στο κεφάλαιο ώστε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Καταθέτει τα διαπιστευτήριά του στα επιτελεία του κεφαλαίου ανά τον κόσμο (Τέξας, Κόμο, λέσχη Μπίλντερμπεργκ, στον Ντράγκι και τον Ασμουσεν, στον ΣΕΒ, στην Ενωση Ελλήνων Επιχειρηματιών, στο Σίτι του Λονδίνου) δείχνοντας ότι είναι άξιος διαχειριστής της εξουσίας τους και ικανότερος να εγκλωβίσει τη συνείδηση των εργαζομένων.

Αντίθετα το ΚΚΕ έγκαιρα ενημέρωσε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την επίθεση που ετοίμαζαν και ταυτόχρονα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης. Δεν υπάρχει μικρή ή μεγαλύτερη κατάχτηση του λαού μας που να μην έχει τη σφραγίδα του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν σοβαρά και να αξιολογήσουν πόσο σημαντικό είναι να έχουν ένα ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο μαζικό κίνημα, για την οργάνωση και την υπεράσπιση των δικών τους συμφερόντων, για να διεκδικήσουν το μέλλον που τους στερούν και όσα δεν μπορούν να απολαύσουν παρότι είναι αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει την πραγματική δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός και να σταθεί απέναντι στις κυβερνήσεις της μιας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, που στην ουσία όμως υπηρετούν τον ίδιο δρόμο, που οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες για τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που θα μπει μπροστά, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, για να εμποδιστούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικηθεί η κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και η ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και για τις οποίες κανένα άλλο κόμμα δεν μιλάει.

Τέλος, είναι η εγγύηση για την προοπτική που πρέπει να έχει ο αγώνας της εργατικής τάξης. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, που είναι η απαλλαγή του λαού και της χώρας μας από τα δεσμά της Ε.Ε. και του χρέους, από τις αλυσίδες των μονοπωλίων, για να έρθει ο ίδιος ο λαός στην εξουσία.

Γι’ αυτούς τους λόγους, στις 25 Γενάρη, όσοι δεν συμβιβάζονται με όσα συμβαίνουν γύρω τους, δεν συμβιβάζονται με τη λογική του μικρότερου κακού που τόσο ακριβά την πληρώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, δυναμώνουν το ΚΚΕ με την ψήφο τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου