ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μία μοναδική συναυλία μουσικής δωματίου

μία-μοναδική-συναυλία-μουσικής-δωματ-733839

Στην αίθουσα συναυλιών Ερση Σαράτση στο Δημοτικό Ωδείο του Βόλου είχαμε την τύχη να βρεθούμε το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου 2014 σε μια καταπληκτική συναυλία, όπου δύο εξαίρετοι εκτελεστές ο Δημήτρης Καραγιαννίδης – Σαμσαρέλος, βιολοντσέλο και ο Αλέξιος Λίζος, πιάνο, μας ταξίδεψαν σε άλλους χώρους και τόπους. Το πρόγραμμα περιείχε έργα Μπραμς και του Μπετόβεν. Η συναυλία δόθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, Διεύθυνση Πολιτισμού. Οι δύο νέοι καλλιτέχνες έπαιξαν με αληθινό πάθος και ταλέντο συνάμα, σε άρτια απόδοση, τόσο στο βιολοντσέλο όσο και στο πιάνο. Κι’ αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί και οι δυο τους κουβαλούν στην πλάτη τους καταπληκτικές σπουδές.

Ο Δημήτρης Καραγιαννίδης-Σαμσαρέλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989. Διπλωματούχος βιολοντσέλου από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Dr Ντράγκνεϋ 2008), Μπάτσελορ οφ Μιούζικ, στην ορχηστρική μουσική το 2014, Υπότροφος του Ι.Κ.Υ έχει παρακολουθήσει μαθήματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Πρώτο τσέλο στο σύνολο εγχόρδων «ΡΟΤΟΝΤΑ» της ορχήστρας του ΑΠΘ. Κατέχει πολλές περγαμηνές και έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου τόσο στην Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία και Αίγυπτο.

Ο Αλέξιος Λίζος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986, διπλωματούχος πιάνου από το Κ.Ω.Θ. (τάξη Ζωής Σαμσαρέλου) του τμήματος Μουσικών Σπουδών, κάτοχος Master of Arts, του Πανεπιστημίου του Βελγίου. Εχει παρακολουθήσει μαθήματα με πολλούς πιανίστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βραβεύτηκε πρόσφατα τον Ιούλιο του 2014 στην Αυστρία με έργα Μπετόβεν.

Η συνεργασία των δύο μουσικών ξεκίνησε το 2011 με καταπληκτικά αποτελέσματα. Το ρεπερτόριό τους πλουσιότατο περιλαμβάνει έργα από την κλασική περίοδο μέχρι τον 21ο αιώνα. Εμφανίζονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και είναι μέλη των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου από το καλοκαίρι του 2011.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας που απολαύσαμε με έργα Μπαχ, σόλο βιολοντσέλο, επίσης Μπαχ για πιάνο και βιολοντσέλο. Καταπληκτική ερμηνεία του Μπετόβεν, σόλο πιάνο από τον Αλέξιο Λίζο.

Κρίμα γιατί την ίδια βραδιά υπήρχαν πολλές εκδηλώσεις και δεν μπόρεσαν πολλοί φιλότεχνοι Βολιώτες, λάτρεις της κλασσικής μουσικής να απολαύσουν την καταπληκτική ερμηνεία αυτών των δύο νεαρών μουσικών. Πραγματικά ξεσήκωσαν το ακροατήριο που έφυγε κατενθουσιασμένο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου