ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ευρώπη των λαών και ΟΧΙ των ισχυρών

ευρώπη-των-λαών-και-οχι-των-ισχυρών-193112

Του Μιλτιάδη Ζιάκα

Μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον όπως αυτό που διανύουμε δυστυχώς η Ευρώπη βρίσκεται σε αμυντική θέση αλλά και σε σύγχυση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα. Εφαρμόζει πολιτικές του άκρατου νεοφιλελευθερισμού , με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται διαρκώς το βιοτικό επίπεδο και οι κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής που έχει επιβάλλει η πολιτική ελίτ της Ευρώπης και η οικονομική ολιγαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ο ελληνικός λαός, επιλέχτηκε να είναι αυτός που θα παίξει το ρόλο του πειραματόζωου με στόχο , αυτή η βάρβαρη πολιτική να προωθηθεί και να επεκταθεί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Την ίδια ώρα σε πλήρη αδυναμία βρέθηκαν τα κινήματα, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, η εργατική τάξη, όπως επίσης οι σοσιαλδημοκράτες, που έφτασαν μέχρι τη συνδιαχείριση αυτής της κρίσης αλλά και οι σοσιαλιστές και η Αριστερά που δεν μπόρεσε να συνδιαμορφώσει μέχρι σήμερα μία εναλλακτική πρόταση. Έτσι κυριάρχησε η σκληρή μονεταριστική πολιτική που εφαρμόζεται με αμείωτη ένταση, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών. Ένας σκληρός οικονομικός νεοφιλελευθερισμός που οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση και τη φτώχεια.
Φτάσαμε πλέον μπροστά στο επικίνδυνο ενδεχόμενο της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους δήθεν ευρωπαϊστές που με την πολιτική που εφαρμόζουν υπονομεύουν πλήρως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η κρίση θα συνεχιστεί όμως με μεγαλύτερη ένταση, διότι στον ορίζοντα με αυτή την πολιτική ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει. Στόχος τους είναι να κινεζοποιήσουν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Για αυτό εν όψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες όλες εκείνες οι δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό. Να βρεθούν σε ένα κοινό δρόμο και να συνδιαμορφώσουν μία νέα ιδεολογική και πολιτική πρόταση μέσα στην Ευρώπη, που θα νικήσει τη βαρβαρότητα και τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό.

Θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς στο Ευρωκοινοβούλιο και τους άλλους θεσμούς της Ε.Ε και θα αγωνιστούν για την μεγάλη ανατροπή και την αλλαγή. Θα δώσει όραμα και ελπίδα και θα αγωνιστεί για την ισοτιμία και την πολιτική εμβάθυνση της ΕΕ. Θα πάρει μέτρα ουσιαστικά για την ανάπτυξη, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, την κοινωνική πολιτική, την αναδιανομή του πλούτου, και θα αγωνίζεται για την Ευρώπη της αλληλεγγύης, την Ευρώπη της δημοκρατίας και του πολιτισμού, την Ευρώπη των λαών και όχι των αριθμών.

Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συμμαχίες στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης με τα κινήματα, τα συνδικάτα και την εργατική τάξη, το αγροτικό κίνημα και τους μικρομεσαίους και όλους όσους πιστεύουν σε μία Ευρώπη που δεν θα καταδικάζει τους λαούς και η πολιτική της δεν θα υπαγορεύεται από τις τράπεζες και τους τοκογλύφους.

Ο κάθε έλληνας πολίτης , ο κάθε ευρωπαίος πολίτης, οφείλουν να αντιδράσουν αποφασιστικά απέναντι σε αυτή την λαίλαπα των πολιτικών της λιτότητας και της φτώχειας. Να τους χαλάσουν τα σχέδια και να στείλουν ένα μήνυμα ότι δεν θα περάσει η βία και η βαρβαρότητα και για να αποδείξουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ευρώπης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου