ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Προεκλογικό αίσχος

προεκλογικό-αίσχος-354278

Μια εβδομάδα πριν τις Δημοτικές εκλογές και η κοροϊδία σε όλη της την έμφαση.

Σε μια πόλη που η συντήρηση των δρόμων ακολουθούσε το σκεπτικό του γεμίσματος της λακκούβας, που εκεί που οδηγούσες αισθανόσουνα απότομα τραντάγματα, κάνοντας κάθε τόσο crash test των αμορτισέρ, που τρύπες έχασκαν στο οδόστρωμα παραπέμποντας σε άσχημα – ακατάλληλα μπαζώματα, που όλα τα πιο πάνω παρέπεμπαν σε μια συμπεριφορά αδιαφορίας η αν θέλετε πιο ήπια, ανυπαρξίας σχετικού ελέγχου από τους αρμόδιους υπεύθυνους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου…

Στην πόλη αυτή λοιπόν κάποιοι θέλουν να πείσουν τους ηλίθιους, όπως τους νομίζουν ψηφοφόρους, πως κάνουν έργα.

Είναι δυνατόν να διεκδικούν ξανά την διοίκηση της πόλης με αυτή την συμπεριφορά;

Ντροπή όχι για την προχειρότητα και το κουκούλωμα, αλλά για το σνομπάρισμα της νοημοσύνης των κατοίκων της πόλης.

Προσωπικά όταν δεν είχα καμιά πρόθεση ,τότε… να ασχοληθώ με τα κοινά, προσπάθησα να κάνω κάτι που θα προκαλούσε το ενδιαφέρον έστω αναγκαστικό για την εξαφάνιση αυτής της κατάστασης σε όλους σχεδόν τους δρόμους ακόμη και στους πεζόδρομους.

Απλές ενέργειες διαμαρτυρίας, όπως μια απλή αλλά άρτια δικαιολογημένη καταγγελία για την εγκατάλειψη ενός δρόμου, εκείνου της οδού Γαλλίας.

Αποτέλεσμα μετά από δυο – τρεις αναβολές ρουτίνας ταλαιπωρήθηκα σχεδόν για τρία χρόνια μέχρι να εκδικαστεί… και όταν αυτό έγινε η απόφαση και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκα από τις δικαστικές αρχές, θυμάμαι ακόμη, πόσο με είχε κάνει να αισθανθώ ρεντίκολο… Ούτε λίγο, ούτε πολύ ένας άσχετος που δεν είχε άλλη δουλειά εκτός από το να καταγγέλλει….

Απαλλάχτηκαν χωρίς να τους γίνει η παραμικρή παρατήρηση έστω υπόδειξη, με αποτέλεσμα οι τότε ουσιαστικά ένοχοι, σήμερα να κάνουν αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει στην ώρα του, ζητώντας μάλιστα και επιβράβευση της καθυστέρησης, της ασυνειδησίας και κυρίως της ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΗΣ αδιαφορίας.

Αν κάποιος λοιπόν ασχοληθεί με τις προεκλογικές εξαγγελίες των υποψηφίων του συνδυασμού της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, θα δει πως όλοι αναφέρουν πως θα είναι πιστοί συνεχιστές του έργου και της συμπεριφοράς που έχουν επιδείξει όντας Δημοτική Αρχή.

Τα παραπλανητικά και πρόχειρα έργα που εκτελούνται αυτές τις ημέρες, είναι ένα δείγμα αυτής της συμπεριφοράς… – «Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω».

Γράφει ο Τάσος Γ. Καπουρνιώτης

Αρχιτέκτονας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου