ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το οφείλουμε στα παιδιά μας

το-οφείλουμε-στα-παιδιά-μας-355253

Ο Βόλος μας, είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδος που συνδυάζει θάλασσα και βουνό και ήλιο, πλούσια μυθολογία και πολυάριθμες επιλογές για εναλλακτικό τουρισμό και μη. Ζούμε σε μια παραθαλάσσια πόλη που περηφανευόμαστε για το λιμάνι των Αργοναυτών μας.

Καμία από τις δημοτικές αρχές δεν το αξιοποίησε, τα όποια κρουαζιερόπλοια καταπλέουν «δένουν» δίπλα από το σκραπ της Χαλυβουργίας μέσα στην μόλυνση όπου όχι μόνο τον Βόλο δεν μπορείς να δεις από εκεί αλλά και η πρόσβαση σ’ αυτόν είναι πολύ δύσκολη αφού οι τουρίστες αναγκάζονται να περπατήσουν πολλά μέτρα ώστε να μπορούν να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ας μπούμε λοιπόν στην θέση τους ! Δεν θα ήταν πιο ωραίο να υπήρχαν κάποια mini bus, που θα παραλάμβαναν τους επισκέπτες από το λιμάνι και θα τους πηγαίνανε σαν πρώτη αναγνωριστική επίσκεψη στο μέχρι τώρα ανεκμετάλλευτο εκθεσιακό κέντρο όπου θα εκθέταμε τις ομορφιές της πόλης μας, τις παραλίες, την μυθολογία μας, τον νεολιθικό οικισμό του Διμηνίου, τον νεολιθικό οικισμό του Σέσκλου και της Ν.Αγχιάλου ,με κέρασμα από τα τοπικά μας προϊόντα και ίσως και με διάφορα events τους καλοκαιρινούς μήνες; Ετσι και οι tour operators θα είχαν να προτείνουν κάτι για τον Βόλο.

Αραγε τι λείπει από τον Βόλο ώστε να αποκτήσει συνεδριακό τουρισμό; Τίποτα. Παρά μόνο την συνεννόηση του Δήμου με το φορέα των ξενοδόχων ώστε ο Δήμος Βόλου να επιχορηγεί ένα πόσο για το κλείσιμο οικονομικών πακέτων έτσι ώστε να επωφεληθούν οι ξενοδόχοι, αλλά και η οικονομία της πόλης μας αφού μερικοί από όλους αυτούς αύριο θα έρθουν με την οικογένεια τους ξανά κι έτσι θα έχουμε κάνει μια έμμεση διαφήμιση. Δεν μπορώ φίλοι μου να μην σκεφτώ σε πόσους από εμάς είναι δύσκολο να μεταβούμε στις Μηλιές για να πάρουμε το τρενάκι μας! Φανταστείτε τους παππούδες και τις γιαγιάδες όπου θα θέλανε να πάρουνε το εγγονάκι τους και να το πάνε μια βόλτα με το τρενάκι η τις οικογένειες με τα παιδιά τους, που ακόμη και η βενζίνη που θα κάψουν για να τα μεταβούνε στις Μηλιές είναι απαγορευτική λόγω της κρίσης που έχει χτυπήσει την ζωή όλων μας! Αν είναι λοιπόν δύσκολο για εμάς που ζούμε εδώ, πόσο δύσκολο ίσως και άγνωστο είναι το τρενάκι στους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη μας; Σκεφτείτε ένα τρενάκι λοιπόν να ξεκινάει από τον Αναυρο. Οι γραμμές υπάρχουν, η εύκολη πρόσβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου υπάρχει, η όμορφη διαδρομή επίσης καθώς και τα μαγαζιά αναψυχής εκεί κοντά! Ας σκεφτούμε όλοι μας την ωραία πνοή που θα έδινε στον τόπο μας για όλες τις ηλικίες! Ας αναλογιστούμε λοιπόν πόσες δυνατότητες έχει η πόλη του Βόλου διαθέτοντας και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου όπου σε σωστή συνεργασία με όλα τα ΜΜΕ μπορούμε να διαφημίσουμε αυτά που προσφέρουμε ώστε μέσα από τον τουρισμό που πρέπει να γίνει μια από τις κυρίες πηγές εσόδων του Βόλου να μπορούμε σαν πόλη να είμαστε αυτάρκεις έχοντας το πολυπόθητο «πλεόνασμα» που ναι μεν σαν χώρα δεν μπορούμε να το έχουμε αλλά ως Δήμος Βόλου μπορούμε να το επιτύχουμε! Ας ξεφύγουμε από την μιζέρια ,ας τονώσουμε το ηθικό μας με τις απλόχερες ομορφιές του τόπου μας ,ώστε να σταματήσει ο Βόλος να είναι ένα απλό πέρασμα για το Πήλιο και τα νησιά αλλά να είναι ο προορισμός. Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Κατερίνα Λιθαδιώτη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Βόλου

«Νέα Δυναμική – Νέα Εποχή»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου