ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Πρόσκληση ευθύνης στις ριζοσπαστικές κοινωνικές δυνάμεις»

πρόσκληση-ευθύνης-στις-ριζοσπαστικ-356102

Το γεγονός ότι ο κ. Πατσιαντάς υποχρέωσε τα κομματικά όργανα να εξαπολύσουν ειδική προσωπική επίθεση εναντίον μου, φανερώνει ότι η κριτική που του ασκώ και δικαιολογημένη είναι και βρίσκει απήχηση στην κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιπαρέρχομαι την προσωπική εμπάθεια και επαναλαμβάνω τα βασικά σημεία της πολιτικής κριτικής μας:

Πρώτον: Στις δημοτικές εκλογές κρίνεται πρωτίστως το μέλλον της πόλης και όχι της κυβέρνησης. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική μπορούν άνετα να επιλέξουν την κάλπη των ευρωεκλογών. Ο κ. Πατσιαντάς επιλέγει την ακραία κομματικοποίηση των δημοτικών εκλογών από πολιτική αδυναμία, επειδή δεν έχει κάτι ουσιαστικό να προτείνει για την προοπτική του τόπου.

Δεύτερον: Η κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από μια αντιμνημονιακή και αντικυβερνητική κατεύθυνση, αποδέχεται τις καταστατικές αξίες της Αριστεράς για μια χειραφετημένη Αυτοδιοίκηση από την ασφυκτική κηδεμονία των κεντρικών περιοριστικών πολιτικών. Ούτε τα περιμένει όλα από την Κυβέρνηση ούτε συγκινείται από αναχρονιστικές ή συντηρητικές αντιλήψεις, όπως η αντίθεση στις πεζοδρομήσεις ή το πελατειακό τάξιμο προσλήψεων στις δημοτικές επιχειρήσεις. Αυτοί οι ψηφοφόροι μπορούν να εμπιστευθούν το προοδευτικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα της παράταξής μας, αν πράγματι επιθυμούν να αλλάξει κάτι στον τόπο, μέχρι να υπάρξει αλλαγή της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης στη χώρα.

Τρίτον: Ο κ. Πατσιαντάς, τσουβαλιάζοντας ανιστόρητα Μπέο και Σκοτινιώτη στο ίδιο μνημονιακό τσουβάλι και ασκώντας μονομέτωπη κριτική στην παράταξή μας, απενοχοποίησε τον μεγαλοπαράγοντα και ψαλίδισε τις δικές του πιθανότητες να τον αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο. Σήμερα, η μοναδική παράταξη που μπορεί, κατά γενική ομολογία, να τον νικήσει στο δεύτερο γύρο είναι η δημιουργική συμμαχία δυνάμεων που εκφράζει η «Επιλογή Ευθύνης». Κι αυτό είναι ένα κομβικό στοιχείο που οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι ψηφοφόροι της ριζοσπαστικής αριστεράς με τα ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά!» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλες εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας που θέλουν να αντισταθούν δημιουργικά στις ασκούμενες πολιτικές που έβαλαν την Αυτοδιοίκηση στο περιθώριο και πέρασαν θηλιά στις τοπικές κοινωνίες. Τις καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για την προοδευτική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, την τόνωση της εσωτερικής Δημοκρατίας στο Δήμο και την επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας, βάσει ενός συγκροτημένου Σχεδίου Τοπικής Ανασυγκρότησης σε συνέργεια με τις παραγωγικές δυνάμεις της μείζονος πόλης μας. Τις καλούμε να συμπορευθούμε σε μία πλατιά συμμαχία που θα μετατρέψει το Δήμο σε καταφύγιο για τα θύματα της κρίσης και σε κυψέλη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εχουμε την πεποίθηση ότι μόνον αυτή η λύση υπηρετεί με συνέπεια το σχέδιο της συνολικότερης αλλαγής των συσχετισμών στη χώρα προς όφελος της Αυτοδιοίκησης.

Του Απ. Παπατόλια

υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Βόλου

πρώην νομάρχη Μαγνησίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου