ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το χθες και το σήμερα του Δήμου Βόλου

το-χθες-και-το-σήμερα-του-δήμου-βόλου-357716

Εάν γυρίσουμε δεκαετίες πίσω και ανασύρομε από το αρχείο μας κάποιες από τις τοπικές εφημερίδες, θα δούμε να μοστράρονται τα ίδια πρόσωπα, και να κάνουν τις ίδιες δηλώσεις. Τότε μιλούσαν για κατεστραμμένους δρόμους στο κέντρο της Πόλης.

Σήμερα είναι χειρότεροι, Και ταλαιπωρούν οδηγούς και οχήματα, δίνοντας την εικόνα τριτοκοσμικής Πόλης. Μιλούσαν για την κυκλοφορία, και σήμερα γίνεται το αδιαχώρητο. Μιλούσαν για τα αδέσποτα σκυλιά, και σήμερα έχουν πολλαπλασιαστεί σε βαθμό επικίνδυνο απειλώντας την ασφάλεια και την υγεία μας. Μιλούσαν για ατμοσφαιρική ρύπανση και σήμερα έχει αυξηθεί ανησυχητικά προκαλώντας πλήθος ασθενειών στους συμπολίτες μας. Μιλούσαν για το πράσινο και σήμερα, διαρκώς φθίνει χωρίς καμία συντήρηση και ανανέωση. Μιλούσαν για την εξυγίανση

Της κοίτης του Κραυσίδωνα, και σήμερα μόνο κροκόδειλοι λείπουν από κει μέσα.

Μιλούσαν για την ανάπτυξη του Λιμανιού και σήμερα δεσπόζουν μόνο ανενεργοί

Και σκουριασμένοι γερανοί.

Μιλούσαν γενικός για ανάπτυξη και οράματα, και η Πόλη μας βρίσκεται σε στασιμότητα και το μέλλον ακαθόριστο.

Αυτή είναι περίπου η εικόνα της Πόλης, του χθες και του σήμερα.

Και ο απλός πολίτης διερωτάται , τι έγιναν τόσα δισεκατομμύρια που εισπράξαμε από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα; Την απάντηση, φυσικά δεν την περιμένουμε από αυτούς που διοικούν σήμερα τον Δήμο, γιατί είναι αυτοί οι ίδιοι που ανακυκλώνονται για δεκαετίες στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας, αλλάζοντας αξιώματα, πότε στη θέση του νομάρχη και πότε στη θέση του Δημάρχου εμφανιζόμενοι κάθε φορά με διαφορετικό κομματικό μανδύα ανάλογα κατά πως τους βολεύει. Την απάντηση όμως δικαιούται να τη δόση ο Βολιώτης πολίτης στις ερχόμενες εκλογές.

Ο Δήμος Βόλου χρειάζεται ένα Δήμαρχο δυναμικό, με ήθος και αξιοπρέπεια να στέκεται δίπλα στον πολίτη ,να τον κοιτάζει στα μάτια και να του λέει την αλήθεια.

Να έχει διοικητική και οργανωτική ικανότητα. Να μην τα περιμένει όλα από την κεντρική εξουσία, αλλά να αξιοποιεί και τις δικές του δυνατότητες. Με λίγα λόγια να

Δημιουργήσει ένα Δήμο οργανωμένο, σε όλους τους τομείς, όπως της υγείας της παιδείας, του πολιτισμού, του τουρισμού του αθλητισμού κ.λ.π να έχει οικονομική αυτοτέλεια, και να εξασφαλίζει δουλειά για όλους.

Η κοινωνική πολιτική θα πρέπει να έχει πρωταρχικό ρόλο. Ο κάθε άνεργος να βρίσκει εργασία να γίνεται ενεργός πολίτης να παράγει να έχει όλα τα καλά του και να ζει αξιοπρεπώς.

To να μιλάμε για εκατοντάδες η και χιλιάδες νεόπτωχους που σιτίζονται καθημερινά στα συσσίτια του Δήμου, και ταυτόχρονα κάποιοι εθελοντές να περιμένουν έξω από τα καταστήματα για να μαζέψουν τρόφιμα και να εφοδιάσουν το Δημοτικό παντοπωλείο, μάλλον προκαλείται ένα αίσθημα θλίψης και απογοήτευσης, για το μέλλον του Δήμου μας.

Ο Δήμος Βόλου έχει ανάγκη από απο έναν ικανό Δήμαρχο για να τον αναπτύξει και να του δώσει τη θέση που του αξίζει.

Με αυτές τι σκέψεις εντάχθηκα ανεπιφύλακτα στο συνδυασμό του Μιχάλη Μιτζικού γιατί θεωρώ, ως τον πλέον κατάλληλο Δήμαρχο για το Δήμο Βόλου, που με τα προσόντα που διαθέτει, αλλά και το πολιτικό ήθος και η συνέπεια που τον διακρίνει

Είναι ο μόνος που θα βγάλει τον Δήμο από το τέλμα και να τον οδηγήσει σε πορεία ανάπτυξης.

Πρέπει επιτέλους να απαγκιστρωθούμε από το χθες και να κοιτάξουμε το μέλλον.

Γράφει ο Θανάσης Μπόγκας

Πολιτικός Μηχανικός τ.ε

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Εκλογ. Περιφέρειας Πορταριάς

«Δύναμη Βόλου»

Υποψήφιος δήμαρχος

Μιχάλης Μιτζικός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου