ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τα αυτονόητα

τα-αυτονόητα-358638

Γράφει ο Νίκος Κ. Χατζησταματίου, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Yποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Bόλου «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά»

Οι βασικές συνιστώσες της ζωής μας, (ο τόπος και ο χρόνος, ο ρεαλισμός, η συγκυρία στην οικονομική πραγματικότητα), είναι διαχρονικά σε ισχύ, και ως αξιολογικά κρατούσες αρχές πρέπει να συνδέονται πάντα με την οποιαδήποτε δραστηριότητα και δράση όλων μας, και κυρίως στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαφορετικά καταλήγουμε αναγκαστικά στην ουτοπία και στα λόγια κενού περιεχομένου.

Οι αρχές του «με όλους, όλα καλά» και του «ταξίματος των πάντων στους πάντες», χωρίς ειλικρίνεια και ρεαλισμό ή η γενικόλογη αοριστολογία στόχων, προγραμμάτων και δράσεων, είναι η βάση σήμερα μιας ασύστολης ψηφοθηρίας. Ψηφοθηρίας που δυστυχώς εμφανίζεται και χαρακτηρίζει την προεκλογική δραστηριότητα και εμφάνιση διαφόρων συνδυασμών, με μόνο στόχο να παρασύρουν τους πολίτες σε ουτοπικές, αδιέξοδες, ατραπούς, οι οποίες θα γιγαντώσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το πολιτικό κλίμα δεν πρέπει να αλλοιώσει τον στενά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών. Για το πολιτικό κλίμα και την οξύτητά του υπάρχουν οι κοινοβουλευτικές εκλογές. Στόχος του Δήμου δεν είναι να δίδει έμμεση ή και άμεση κομματική στήριξη στον διεκδικητή της κεντρικής εξουσίας, ούτε να αναλίσκεται σε στείρα αντιπολιτευτική δράση. Πολλώ δε μάλλον δε μπορεί να αποτελεί το δεκανίκι στους τυχοδιωκτισμούς κάποιων.

Σκοπός ενός υπεύθυνου Δήμου είναι η αυξανόμενη προσφορά υπηρεσιών προς τους δημότες και η ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας τους. Να οργανώνει την πόλη, στοχεύοντας στην κάθε γειτονιά, να προγραμματίζει και να εκτελεί μεγάλα έργα υποδομών, ξεκινώντας από τα μικρά και καθημερινά προβλήματα. Τα οράματα και η επιτυχία στην τοπική ανάπτυξη ολοκληρώνονται με εφαρμόσιμο πρόγραμμα και όχι με όνειρα θερινής νυκτός και συνθηματολογία του όχλου.

Υπεύθυνα, ρεαλιστικά και δυναμικά ενωθήκαμε άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, σε μια δημοτική παράταξη που έχει απαγκιστρωθεί απόλυτα από κάθε κομματική ή άλλη ταμπέλα, με μόνο στόχο την κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο Δήμο. Έτσι προσδιορίστηκαν από τον συνδυασμό μας «10+1» συγκεκριμένες ρεαλιστικές δράσεις, υπαγορευόμενες από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, που έχει πλήξει πλέον όλους τους παραγωγικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας.

Διότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με προεκλογικές φανφαρόνικες εξαγγελίες, αλλά με κοινωνικές, τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες και με πραγματική στήριξη στον κάθε συντοπίτη μας, γκρεμίζοντας κάθε μορφής στενά συντεχνιακά κατεστημένα και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Πρωταγωνιστής σε έναν σύγχρονο Δήμο είναι ο πολίτης: μόνον αυτός μπορεί να φέρει την πραγματική ανάπτυξη στην πόλης μας. Ο Δήμος δεν είναι υπόθεση μερικών, είναι υπόθεση όλων μας.

Τις παραπάνω θέσεις μου για το μέλλον του Δήμου, για το μέλλον της πόλης που ζούμε όλοι μας, προτίθεμαι και μπορώ να υπηρετήσω, εισφέροντας τη γνώση και τις εμπειρίες μου από την 40χρονη επαγγελματική μου πορεία, με την υποψηφιότητά μου με τον Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, υπό το σύνθημα «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» – «Πάμε μπροστά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου