ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

η-πρόσφατη-παγκόσμια-ημέρα-ανθρωπίνω-536832

Του Θεόδωρου Περράκη

Και η τωρινή μας πραγματικότητα

Πρόσφατα γιορτάσαμε ακόμη μια Παγκόσμια Ημέρα εφησυχασμού με κεντρικό σύνθημα «Κανένας Άστεγος,-Κανένας Πεινασμένος και τα δικαιώματα των πολιτών».

Ενώ ταυτόχρονα: Εδώ στην Ελλάδα, το 30% των μαθητών, παρά τις μεμονωμένες φιλόστοργες χορηγίες, εξακολουθεί να υποσιτίζεται, σύμφωνα με την αξιέπαινη αγωνιώδη παρέμβαση του προέδρου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη. Αξιοπρόσεκτες και οι επισημάνσεις από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών για τις επιπτώσεις της κρίσης στα παιδιά. Και η επιβεβαίωση στα δημοσιευμένα άρθρα μου στη στήλη «επιστολές» του «Ταχυδρόμου» περί ομολογημένης πλέον γενοκτονίας στην Ελλάδα που μπορείτε να τα διαβάσετε στις «επιστολές» στην ηλεκτρονική προσέγγιση της εφημερίδας Την εποχή που ήταν Υπουργός Υγείας Ο Γιώργος ο Σούρλας είχε επισημανθεί δραματικά ότι από δυο Έλληνες δεν αναπαράγονταν έστω ούτε δύο Έλληνες αφού ο δείκτης υπογεννητικότητας ήταν 1,5. Τώρα είναι κάτω του ένα!

Όταν γίνεται πανικός όταν μοιράζονται δωρεάν τρόφιμα σε απόρους Έλληνες. Και είναι χιλιάδες εκείνοι που συνωστίζονται, ακόμη και για ένα κιλό κρεμμύδια! Για ποιο λοιπόν «Κανένα Πεινασμένο» αναφερόμαστε;

Όταν με πρωτοσέλιδο αγωνιώδες δημοσίευμα του Ταχυδρόμου στις 11/12/13 ότι εντός του 2014 15.000 σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό για ποιο «Κανένα Άστεγο» μιλάμε;

Όταν το κράτος αποδεικνύεται εν δυνάμει ο μεγαλύτερος ατιμώρητος «μπαταχτσής», όπως λέμε, αφού αρνείται να πληρώσει τα δικά του χρεωστούμενα, στους δικαιούχους πολίτες ενώ συγχρόνως διοργανώνει άμεσα ειδικό Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών με ηλεκτρονικό κατασχετήριο σε μισθούς και συντάξεις για ποια λοιπόν «δικαιώματα των πολιτών» μιλάμε;

Όταν είχε επισημανθεί εγκαίρως ότι εφέτος θα έχουμε βαρύτερο χειμώνα από τον περυσινό που όμως ο ηπιότερος περυσινός στοίχησε τις ζωές δυο φοιτητών στη Λάρισα και τρία ανήλικα παιδιά κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους στην Καβάλα στην προσπάθειά τους να ζεστάνουν οι γονείς τους το παγωμένο σπίτι τους με ξυλόσομπα…Και όμως, παρά ταύτα στην προσπάθεια εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης- κίνησης ενώ ΔΕΝ κέρδισε το κράτος και πέρυσι κάνει το ίδιο και φέτος πειθαρχώντας στις εξοντωτικές πιέσεις της Τρόικας και ήδη μέσα σε λίγες ημέρες του φετινού χειμώνα άρχισαν τα πρώτα θύματα. Ας μη μας διαφεύγει ότι από την αιθαλομίχλη από την καύση ξύλων προβλέπεται να αυξηθούν και τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις και της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου μας. Και όλα αυτά όταν ο κ. Γιώργος Σούρλας, από χρόνια προσπαθεί να πείσει ότι η πάταξη του λαθρεμπορίου και η νοθεία στα καύσιμα κοστίζει στο Δημόσιο 1 έως δύο δισεκατομμύρια το χρόνο. Αλλά όχι μόνο οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα χρόνια τώρα αλλά πρόσφατα του έγινε και εμπρησμός στο γραφείο του στην οδό Ιάσονος.

Όταν η αξιοπρεπής στάση της 13χρονης Σάρας στη Θεσσαλονίκη φάνηκε προς στιγμή ότι έδωσε αφορμή να σταματήσει η διακοπή του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ σε απόρους, μέσα στο καταχείμωνο τουλάχιστον, παρά τις βαρύγδουπες άμεσες άψαχτες διαβεβαιώσεις το όλο θέμα «σκάλωσε» και πάλι. Μα ας λάβουμε υπόψη μας ότι σύμφωνα με δημοσίευμα στις 21/Φεβρουαρίου/13 «Το ακριβό ρεύμα ‘έριξε’ την κυβέρνηση της Βουλγαρίας».

Ιδίως τον τελευταίο καιρό το ΣΔΟΕ και το σώμα «αδιάφθοροι» κάνουν καλά τη δουλειά τους και εντοπίζουν ονομαστικά μεγαλοκαρχαρίες που φοροδιαφεύγουν, που όμως, στο «δια ταύτα» καταφέρνουν να γλυτώνουν χρόνια τώρα, αφού ούτε και τις λίστες Λαγκάρντ θέλουν να αξιοποιήσουν, ούτε για όσος έχουν βγάλει ιλιγγιώδη ποσά σε ξένες τράπεζες τους υποχρεώνουν να τα επαναφέρουν με διακανονισμό έστω, και αφήνουν, χρόνια τώρα, τις φοροδοτικές εισπράξεις του κράτους στα συνήθη «υποζύγια» των μισθωτών και των μονοσυνταξιούχων… Για ποια δικαιώματα των πολιτών μιλάμε λοιπόν;

Συγχρόνως, η αξιωματική αντιπολίτευση με το μεγαλύτερο ποσοστό, εξαγγέλλει δια του προέδρου της κραυγές που ηχούν καλά στα αυτιά των πολιτών, που περιέχουν βασικά να μείνουμε στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή ένωση, ενώ συγχρόνως κάνει πως δεν γνωρίζει ότι οι τοκογλύφοι «δανειστές» μας δεν θα συμφωνήσουν στις προτάσεις της. Και συγχρόνως, δια του Κυβερνητικού αντιπροσώπου της, μιλάει για εντελώς αντίθετα και επιστροφή στη δραχμή, που θα κάνει τους ήδη πλούσιους καταθέτες στις τράπεζες της Υδρογείου πάμπλουτους!

Θα έχετε μάλλον δει ένα ντοκιμαντέρ του Nat.geo. Wild που το προβάλλουν κατ΄ επανάληψη στα οικολογικά κανάλια, όπου ένα τεράστιο κοπάδι από σαρδέλες στην ακτή της νότιας Αφρικής στριμωγμένο για να προφυλαχτεί από τα λογής-λογής αρπαχτικά που το αφανίζουν από αέρος με κάθετο εφόρμηση και δια θαλάσσης Με όλα αυτά και άλλα ακόμη, ο δύσμοιρος Λαός μας μοιάζει με τις σαρδέλες που δεν ξέρουν ούτε πώς να αμυνθούν στις εξοντωτικές αξιώσεις των τοκογλύφων αυτοαποκαλούμενων «δανειστών» μας και της Τρόικας με τα πρόσφατα απαράδεκτα «ναζάκια» της, αλλά ούτε να στριμωχτούμε μαζί μας σε ένα σώμα, αμυνόμενοι, όπως οι σαρδέλες, διότι φρόντισαν σκόπιμα, τα συμφέροντα της μια ομάδος των πολιτών να συγκρούονται με τα συμφέροντα των άλλων ομάδων, και έτσι δεν επιτυγχάνεται ούτε το «εν τη ενώσει η δύναμης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου