ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μίλτος Σπανός: Η επιφυλλίδα μας

μίλτος-σπανός-η-επιφυλλίδα-μας-559030

Ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος άνθρωπος

Ο πιο επιτυχημένος άνθρωπος δεν είναι ο πιο σοφός. Πολλοί είναι μορφωμένοι αλλά κρατούν τη σοφία προς ίδιον όφελος. Υπάρχουν, πάντοτε, εξαιρέσεις του κανόνα, όπως οι μεγάλοι εφευρέτες, για το καλό της ανθρωπότητας.

Ο πιο επιτυχημένος άνθρωπος δεν είναι ο πιο πλούσιος. Ο πλούτος δεν μοιράζεται, υπάρχει λαιμαργία για περισσότερα και τελικά ο πλούσιος άνθρωπος φεύγει από τη ζωή, χωρίς κανένα καλό αντίκτυπο στους υπολοίπους. Υπάρχουν, βέβαια, και εδώ εξαιρέσεις, όπως οι μεγάλοι ευεργέτες.

Επίσης δεν είναι ο πιο πολυταξιδεμένος. Έχει βέβαια, μεγάλες εμπειρίες μέσα του, που τις κουβαλάει σ’ όλη του τη ζωή, αυτός ο ίδιος και τις αναφέρει στην παρέα του ή γράφει ένα βιβλίο με τις εντυπώσεις του.

Ο πιο επιτυχημένος άνθρωπος στη ζωή (όπως γράφει και μια επιτύμβιος πλάκα στον τάφο ενός φιλόσοφου) είναι εκείνος που εκπέμπει την ευτυχία γύρω του, συνεχώς, σ’ όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, χωρίς ανταλλάγματα. Είναι εκείνος που βοηθάει, για το καλό των άλλων, μέσα από τη δουλειά του, τέλειος στην οικογένεια του, συνδράμει τους γειτόνους του, τους συγγενείς, τους φίλους του. Έχει μέσα του την αγάπη προς τον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, την συμπόνια. Λίγα καλά λόγια, μια ελεημοσύνη, μια παρηγοριά στον άρρωστο, μια καλή συντροφιά στον γέροντα είναι ό, τι χρειάζεται για να εκπέμπεις ευτυχία και είναι σίγουρο, ότι θα την έχεις κι εσύ πάντοτε! Είναι ό,τι χρειάζεται ειδικά στις σημερινές ημέρες που περνάμε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου