ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μίλτος Σπανός: Η επιφυλλίδα μας

μίλτος-σπανός-η-επιφυλλίδα-μας-559040

«Σύγχρονες προτροπές στους νέους μας»

Πάντοτε βομβαρδίζονται οι νέοι με συμβουλές του τύπου να είσθε εργατικοί, επιμελείς, υπομονετικοί, καθαροί κ.λ.π κ.λ.π.

Εγώ θα έδινα πέντε προτροπές, που εάν μπορούν να εφαρμοστούν, στη ζωή, όσο το δυνατόν γίνεται στον καθένα μας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε κέρδη στην ζωή μας, σε όλα τα επίπεδα.

Η πρώτη είναι το έσω έτοιμος (χρόνου φείδου περίπου που έλεγαν και οι αρχαίοι). Όταν οι άλλοι, χάνουν άσκοπα τον χρόνο τους και διαρκώς, εσύ μάθε μια δεύτερη ξένη γλώσσα (μετά τα αγγλικά) μάθε ρώσικα ή κινέζικα ή τούρκικα παραδείγματος χάριν. Hobbies: αναρρίχηση, ορειβασία, αθλητισμό ή κάτι άλλο. Μάθε μια τέχνη που να σε ευχαριστεί. (Ήδη, οι καλές τέχνες έχουν φτάσει τις εννέα). Μάθε κάτι τέλος πάντων, επιπλέον από τα στερεότυπα, που να σε γεμίζει κιόλας θα σου χρειαστεί και θα ξεπεράσεις τους άλλους, στην στροφή της ζωής.

Η προνοητικότητα: Δυστυχώς, αυτό το προτέρημα, δεν το έχουν οι περισσότεροι έλληνες. Να βλέπεις, εάν είναι δυνατόν, τι θα γίνει στο μέλλον, βάσει των σημερινών δεδομένων, της εμπειρίας σου, των σύγχρονων εξελίξεων. Είναι ταλέντο, πρέπει να το έχεις μέσα σου, αλλά καλλιεργείται κιόλας.

Η απόλυτη διεκδίκηση: Πρέπει οι νέοι να διεκδικούν. Μπορεί ένας ολόκληρος τοίχος να φαίνεται να σε εμποδίζει, αλλά μπορεί να υπάρχουν ρήγματα, που εσύ εξ αρχής δεν τα βλέπεις ή να δημιουργήσεις, εσύ οπές, για να τον ξεπεράσεις.

Η διεκδίκηση είναι προς όλες τις κατευθύνσεις. Ακόμη πρέπει να διεκδικείς και τον έρωτα (ειδικά οι άρρενες, εμφανίζουν κόπωση σ’ αυτόν τον τομέα, τώρα τελευταία!).

Timing: Να χτυπάς την ευκαιρία καίρια και να μην αφήνεις και να μην αφήνεις να σε προσπεράσει.

Γνώθι σαυτόν: Να ζητάς μέχρι που αντέχεις. Μην ανοίγεις τα φτερά σου, για να πέσεις, αργότερα. Ο αετός δεν μπορεί να περάσει τον ωκεανό. Ο Δημιουργούς έχει πλάσει ένα μικρό πουλάκι (μου διαφεύγει το όνομα του ) που μόνον αυτό έχει τα κατάλληλα αισθητήρια όργανα, για να περάσει τον ωκεανό, από πού ψηλά, χωρίς αντιστάσεις, αλλά με την βοήθεια του αέρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου