ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μίλτος Σπανός: Η επιφυλλίδα μας

μίλτος-σπανός-η-επιφυλλίδα-μας-559087

Οι δέκα πληγές του Φαραώ είναι σήμερα!!!

Σήμερα, η χώρα μου, η Ελλάδα, έχει πληγή από τις δέκα πληγές του Φαραώ (τρόπος του λέγειν), με ιδιαίτερη απήχηση στους νέους μας. Στην δική μου εποχή, της νιότης μου εννοώ δεν ήταν έτσι τα πράγματα, τόσο ζοφερά και πολλά, όπως είναι σήμερα.

-Εχουμε να υποστούμε τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Δεν ξέρουμε τι τρώμε, τι πίνουμε, τι αναπνέουμε, με τα λίγο πιο παλαιά χρόνια, όταν ήτανε όλα πιο εύγεστα, πιο θρεπτικά, πιο γνήσια, όχι ενάντια στην υγείας μας.

-Εχουμε το AIDS. Τότε το νόσημα δεν ήταν διαδεδομένο, σχεδόν καθόλου και ο έρωτας ήταν ανεμπόδιστος και χωρίς δυσπιστία.

-Εχουμε τα ναρκωτικά. Τότε ήταν εν τη γενέσει τους, χωρίς μεγάλη επίδραση στην νεολαία μας.

-Εχουμε την εγκληματικότητα. Ο καθένας μας απολάμβανε τον ύπνο του με ορθάνοιχτα παράθυρα. Τώρα είσαι κλειδαμπαρωμένος και φοβάσαι.

-Εχουμε την τρομοκρατία. Περπατάς και ανατινάσσεται δίπλα σου ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Ταξιδεύεις και βόμβα σκάει στο αεροπλάνο σου.

-Εχουμε την ραδιενέργεια. Δεν ξέρεις η επίδραση της από πού έρχεται και από πόσο μακριά, ενδεχομένως από ένα νέο «Τσερνομπιλ» από γειτονικές κυρίως χώρες.

-Εχουμε την μεγάλη πληγή της ανεργίας, ιδίως κατά τα τελευταία χρόνια.

-Εχουμε την λαθρομετανάστευση που αλλοιώνει το πληθυσμιακό καθεστώς της Ελλάδας μας, αυξάνει εμμέσως την ανεργία τους κινδύνους κοινωνικής αναταραχής, μεταφέρει ασθένειες κ.α.

-Εχουμε το δημογραφικό πρόβλημα οι νέοι μας, δεν τεκνοποιούν και ο πληθυσμός γηράσκει.

-Τέλος, έχουμε την ηθική και πολιτική κατάπτωση της ηγεσίας μας, πρωτόγνωρο σε τέτοιο βαθμό σήμερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου