Κορωνοϊός: Επιστήμονες δημιούργησαν τεστ ούρων που ανιχνεύει τα αντισώματα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-16, 10:55:15
Κορωνοϊός: Επιστήμονες δημιούργησαν τεστ ούρων που ανιχνεύει τα αντισώματα

Νέα τεστ για τον κορωνοϊό αναπτύσσουν επιστήμονες, σε μια προσπάθεια να κάνουν τη συμβίωση του πλανήτη με τον καινούργιο ιό πιο εύκολη. 

Μια ομάδα ερευνητών έφτιαξαν τεστ ούρων που υπόσχεται ότι ανιχνεύει αντισώματα του SARS-CoV-2 με ακρίβεια συγκρίσιμη - αν όχι καλύτερη - εκείνης του τεστ αίματος.

Το ELISA (Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay) παρέχει μια νέα μη επεμβατική μέθοδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαπιστωθεί ο βαθμός στον οποίο ένας πληθυσμός έχει εκτεθεί στην Covid-19, καθώς επίσης να αξιολογηθεί ο ατομικός κίνδυνος λοίμωξης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Φερνάντα Λούντολφ της Ιατρικής Σχολής του βραζιλιάνικου Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Minas Gerais, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Science Advances», ανέφεραν ότι «το τεστ μπορεί πιθανώς να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση των αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού που δημιουργούνται από τα εμβόλια».

Το τεστ δοκιμάστηκε σε 209 δείγματα από 139 ασθενείς, δύο έως 60 μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων της Covid-19. Η σύγκριση των αποτελεσμάτων έγινε με το ομώνυμο τεστ αίματος ELISA.

Διαπιστώθηκε ότι το τεστ ούρων ανίχνευσε επιτυχώς αντισώματα σε 187 δείγματα, εμφανίζοντας ευαισθησία (sensitivity) 94% και ειδικότητα (specificity) 100%, έναντι 88% και 100% αντίστοιχα του τεστ αίματος.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=