«Αστέρι της Βηθλεέμ»: Ορατό μετά από 800 χρόνια -Δείτε Live τη Μεγάλη Σύζευξη Δία και Κρόνου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-12-21, 21:20:05
«Αστέρι της Βηθλεέμ»: Ορατό μετά από 800 χρόνια -Δείτε Live τη Μεγάλη Σύζευξη Δία και Κρόνου

Το διάσημο αστέρι της Βηθλεέμ, το οποίο σχετίζεται με τα Χριστούγεννα, θα δει ξανά στον ουρανό τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε 800 χρόνια.

Όλοι στη Γη θα μπορούν να δουν τον Δία και τον Κρόνο να συνδυάζονται για να κάνουν ένα μοναδικό φως τη νύχτα ουρανός, ο οποίος είναι γνωστός ως το αστέρι της Βηθλεέμ, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Δείτε live: 

Η χριστιανική παράδοση εξηγεί ότι αυτό το αστέρι οδήγησε τους τρεις βασιλιάδες στη Βηθλεέμ, όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Το αστέρι της Βηθλεέμ θα είναι ορατό στα νοτιοανατολικά για 45 λεπτά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, που είναι σήμερα, 21 Δεκέμβριου.

Σύμφωνα με τον αστρονόμο Patrick Hartigan, από το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Rice, το αστέρι της Βηθλεέμ δεν είναι μόνο ένα αστέρι, αλλά μια μοναδική πλανητική ευθυγράμμιση. Αυτό το φαινόμενο είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που προκαλείται από τη θέση της Γης σε σχέση με τον Ήλιο, καθώς οι πλανήτες προφανώς δεν θα συναντηθούν ποτέ φυσικά.

Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό το φαινόμενο ήταν το 1226, στο Μεσαίωνα, και ο Δίας και ο Κρόνος δεν αναμένεται να συγκλίνουν στον ουρανό ξανά μέχρι το 2080.

Θα εμφανιστεί το αστέρι της Βηθλεέμ το 2020;

Ναι, το συμβολικό χριστουγεννιάτικο αστέρι θα είναι ορατό από τις 16 Δεκεμβρίου, αλλά η καλύτερη μέρα για να το παρατηρήσουμε θα είναι η 21η Δεκεμβρίου, που συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Πόσο συχνά εμφανίζεται το αστέρι της Βηθλεέμ;

Περίπου κάθε 800 χρόνια. Σύμφωνα με αρκετούς αστρονόμους, αυτός ο τύπος πλανητικής ευθυγράμμισης δεν θα φανεί ξανά μέχρι το έτος 2080 και ξανά το 2400.

Είναι η Μεγάλη Σύζευξη το Αστέρι της Βηθλεέμ;

Ναι, αυτό συμβαίνει όταν ο Δίας και ο Κρόνος συναντιούνται για να σχηματίσουν τη Μεγάλη Σύζευξη, γράφει ο ξένος τύπος επικαλούμενος επιστήμονες.

"Αστέρι της Βηθλεέμ": Ορατό μετά από 800 χρόνια - Δείτε Live τη Μεγάλη Σύζευξη Δία και Κρόνου

Γιατί ονομάζεται Χριστουγεννιάτικο Αστέρι;

Λέγεται Χριστουγεννιάτικο Αστέρι επειδή θα είναι πιο φωτεινό από το κανονικό. Πού θα εμφανιστεί το Αστέρι της Βηθλεέμ; Η καλύτερη στιγμή για να δείτε αυτό το φαινόμενο θα είναι μετά το ηλιοβασίλεμα (περίπου 18:00 έως 19:00 CET) στις 21 Δεκεμβρίου.

Μπορεί να δει οπουδήποτε στον κόσμο, αν και θα είναι ευκολότερο να το δούμε σε περιοχές κοντά στον ισημερινό.

 [thetoc.gr]

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=