ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο Έλληνας 11χρονος-ιδιοφυία θέλει να αποδείξει ότι έκανε λάθος ο Χόκινγκ

ο-έλληνας-11χρονος-ιδιοφυία-θέλει-να-απο-790756

Ο Ουίλιαμ-Βασίλης γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2006. Στα 9 του χρόνια έγινε δεκτός από το κολλέγιο Saint Petersburg στη Φλόριντα και το περασμένο Σάββατο στα 11 του ο ομογενής -παιδί θαύμα αποφοίτησε θα συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα. Ο πατέρας του, η μητέρα του Νίκη-Νάνσυ και τα μεγαλύτερα αδέλφια του Μαριάννα (30 ετών) και Ηλίας (27 ετών) είναι πολύ υπερήφανοι για τον Ουιλιαμ-Βασίλη. Στα αμφιθέατρα του Κολεγίου συμπεριφερόταν όπως όλοι οι άλλοι φοιτητές, ενώ στο σπίτι και στην εκκλησία όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Παίζει βιντεοπαιγνίδια, παρακολουθεί τηλεόραση, διαβάζει βιβλία, παρακολουθεί ταινίες και κάθε Κυριακή υπηρετεί στο ιερό της κοινότητας.

«Το ΙQ του Ουίλιαμ, βάσει της εκτίμησης του κοσμήτορα της Σχολής του είναι 200 και έχει φωτογραφική μνήμη, ό,τι διαβάζει, ό,τι δει και ακούσει το απομνημονεύει και είναι σε θέση να το αναλύσει και να το αναπαραγάγει», επεσήμανε ο π. Παντελεήμων Μαϊλης.

Ο Ουίλιαμ-Βασίλης με τους γονείς του

Ο ιδοφυής 11χρονός μίλησε μετά από την αποφοίτησή του σε τοπική εφημερίδα, ενώ φωτογραφήθηκε στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, την ενορία του ιερέα πατέρα του, π. Πέτρου Μαϊλλη, στην περιοχή Τάμπα Μπέι.

Όταν ήταν επτά μηνών, έμαθε πρόσθεση και αφαίρεση πριν γίνει δύο χρόνων, γνώριζε το αλφάβητο τριών γλωσσών στα τρία του και ένα χρόνο αργότερα διδάχθηκε άλγεβρα από τον μεγάλο αδελφό του.Σε ηλικία τεσσάρων ετών έμαθε να διαβάζει ελληνικά και κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία και μάλιστα διάβαζε τον Απόστολο. Όταν ήταν πέντε ετών μέσα σε μία νύχτα διάβασε ένα βιβλίο γεωμετρίας 209 σελίδων και την επόμενη μέρα έλυσε περίπλοκα προβλήματα. Την Τριγωνομετρία την έμαθε μόνος του στον υπολογιστή.

«Έκανε τα πάντα να φαίνονται σαν παιχνίδι», είπε ο πατέρας του, που ανάρτησε βίντεο στο ΥοuTube, όπου ο πιτσιρικάς λύνει εξισώσεις και εξηγεί γιατί ο Άρης είναι ένας νεκρός πλανήτης:

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του στρέφεται στο διάστημα. Σε λίγες μέρες, μέσα στον Αύγουστο, θα αρχίσει σπουδές Φυσικής. Θέλει να κάνει καριέρα στην Αστροφυσική και να εργαστεί στη NASA:”Ο στόχος μου είναι να έχω πάρει το διδακτορικό μου μέχρι να κλείσω τα 18. Θέλω να αποδείξω μέσω της επιστήμης την ύπαρξη του Θεού για να μπορεί ο κόσμος να ξέρει την αλήθεια”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου