ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νέα διάκριση για την Ελληνίδα βιολόγο της NASA

νέα-διάκριση-για-την-ελληνίδα-βιολόγο-63446

Με τo Βραβείο «Επιστήμης & Έρευνας 2016» θα βραβευτεί από τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca η Ελληνίδα βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου.

Η 27χρονη Ελένη εργάζεται στον «Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Αρη» στη Σίλικον Βάλεϊ στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας ενώ είναι συνιδρύτρια της start up εταιρείας «Transplants Without Donors», («Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές»), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα από βιοκύτταρα καθώς και βιοϋλικά.

Η νεαρή επιστήμονας και μέλος της ομάδας της NASA το 2013 είχε βραβευθεί ως η «Γυναίκα της χρονιάς» στα FDM Everywoman In Technology Awards. Στα τέλη Μαρτίου του 2013 είχε δώσει στα «ΝΕΑ» μία από τις πρώτες συνεντεύξεις της. Τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως οδηγός της σε ό, τι κάνει είναι η φράση του πατέρα της: «Κυνήγησε τα όνειρά σου, διαφορετικά δεν θα τα πιάσεις ποτέ».

«Από παιδί μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα που τροφοδοτούσαν την περιέργειά μου για τις επιστήμες, τη γνώση και το Διάστημα. Κύριος υπαίτιος είναι ο πατέρας μου, χημικός μηχανικός στο επάγγελμα, ο οποίος είναι μεγάλος λάτρης της τεχνολογίας και προσπαθούσε πάντα να μου διεγείρει το ενδιαφέρον ως παιδί, κυρίως με το να συζητεί περίπλοκα επιστημονικά θέματα μαζί μου από την ηλικία των 5 ετών», είχε δηλώσει στη συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» η Ελένη.

tanea.gr

Εύη Σαλτού

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου