ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Βρετανία στέλνει τον πρώτο της αστροναύτη στο Διάστημα έπειτα από 24 χρόνια

η-βρετανία-στέλνει-τον-πρώτο-της-αστρο-246518

Είναι ο πρώτος Βρετανός αστροναύτης που θα επισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ο ίδιος δηλώνει ότι ελπίζει με την αποστολή του να εμπνεύσει τους νεαρούς συμπολίτες του να ταξιδέψουν κάποια στιγμή στο μέλλον στον Άρη.

Ο Τιμ Πικ, ένας 43χρονος πρώην επισημαναγός των ενόπλων δυνάμεων, θα φύγει για μια αποστολή διάρκειας 6 μηνών που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) τον Δεκέμβριο.

Είναι ο πρώτος Βρετανός που θα ταξιδέψει στο Διάστημα μετά την Έλεν Σάρμαν που ταξίδεψε με ένα σοβιετικό διαστημόπλοιο και παρέμεινε στο Διάστημα για διάστημα 8 ημερών το 1991.

«Έπειτα από ένα κενό 24 ετών αφού η Έλεν Σάρμαν ταξίδεψε στο διαστημικό σταθμό Mir, η βρετανική σημαία θα κυματίσει και πάλι στο Διάστημα» είπε ο Πικ στους δημοσιογράφους.

«Αυτό που υποδηλώνει όλο αυτό είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα ικανό να σταματήσει τους μαθητές στη Βρετανία σήμερα να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων ανδρών και γυναικών που θα προσγειωθούν στον Άρη στο μέλλον».

Ο Πικ προσέθεσε ότι θα πραγματοποιήσει μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων, μεταξύ αυτών θα συμμετάσχει σε ιατρικές έρευνες ως «ανθρώπινο πειραματόζωο».

Ο Βρετανός, που επιλέχθηκε να γίνει αστροναύτης το 2009, θα αναχωρήσει από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν για την αποστολή με τίτλο «Principia», όπως ακριβώς η πρωτοποριακή τριλογία του Ισαάκ Νεύτων Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, όπου περιγράφονται οι βασικοί κανόνες της κίνησης και της βαρύτητας.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου