ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Φιλόξενος στη ζωή ο Πλούτωνας» υποστηρίζει διάσημος αστροφυσικός

φιλόξενος-στη-ζωή-ο-πλούτωνας-υποστ-352317

Ο Μπράιαν Κοξ είναι καθηγητής σωματιδιακής φυσικής στη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και έγινε διεθνώς γνωστός από την παρουσίαση μιας σειράς εκπομπών για το Σύμπαν στο BBC.

Ο Κοξ συγκεντρώνει τα τελευταία 24ωρα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα που έστειλε από τον Πλούτωνα το σκάφος New Horizons που επισκέφτηκε τον πλανήτη νάνο τον περασμένο Ιούλιο υποδεικνύουν την ύπαρξη υπόγειων ωκεανών στους οποίους πιθανώς να υπάρχουν κάποιες μορφές ζωής.

«Τα δεδομένα που έστειλε το New Horizons δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν ωκεανοί τα νερά των οποίων δεν είναι κρύα αλλά θερμά και άρα να υπάρχουν εκεί ζωντανοί οργανισμοί» δήλωσε σε συνέντευξη τους στους Times ο Κοξ. Το αν ο βρετανός επιστήμονας έχει δίκιο ή όχι θα το μάθουμε το προσεχές διάστημα αφού όπως έγινε γνωστό στα χέρια των επιστημόνων έχει φτάσει μόλις το 5% των δεδομένων που συγκέντρωσε το New Horizons το οποίο στέλνει σε δόσεις τις πληροφορίες που συγκέντρωσε. Ένα νέο πακέτο δεδομένων από το σκάφος αναμένεται να φτάσει στο κέντρο ελέγχου της αποστολής την επόμενη εβδομάδα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου