ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Χρυσό στη βαλκανική μαθηματική ολυμπιάδα για μαθητή από τα Τρίκαλα

χρυσό-στη-βαλκανική-μαθηματική-ολυμπ-443356

Το χρυσό μετάλλιο στην 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Junior Balkan Mathematical Olympiad, JBMO 2015), που διεξήχθη από 24 έως 29 Ιουνίου στο Βελιγράδι της Σερβίας, συναγωνιζόμενος και με μεγαλύτερους μαθητές, κατέκτησε ο Τρικαλινός Δημήτρης Λώλας, μαθητής της β’ τάξης του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά».

Συνολικά η εξαμελής Εθνική Ομάδα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, δύο χάλκινα και μία εύφημη μνεία.

Εκτός από την Ελλάδα συμμετείχαν η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Βοσνία η Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Τουρκία και η Μολδαβία.

Εκτός συναγωνισμού συμμετείχαν Γαλλία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιστάν, Σαουδική Αραβία, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.

Το έντονο ενδιαφέρον για τις Μαθηματικές Βαλκανιάδες, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του παραρτήματος του νομού Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Στέλιος Αμπράζης που κατά γενική ομολογία το επίπεδό τους είναι αρκετά υψηλό, διαπιστώθηκε και στη φετινή διοργάνωση.

«Ο δρόμος των επιτυχιών και των διεθνών διακρίσεων για τους μαθητές μας δεν έχει τέλος. Η παράδοση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται αδιάλειπτα» καταλήγει ο κ. Αμπράζης.

skaigr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου