ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δούλεψε το πρώτο στον κόσμο μεταμοσχευμένο πέος

δούλεψε-το-πρώτο-στον-κόσμο-μεταμοσχε-474166

Ο Νοτιοαφρικανός που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο, πρόκειται να γίνει πατέρας, όπως ανακοίνωσε ο χειρουργός που είχε κάνει την επέμβαση.

Η φίλη του 21χρονου, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, ενημέρωσε ότι είναι στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, πράγμα που, όπως είπε ο γιατρός, σύμφωνα με το BBC, αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία ότι το μόσχευμα «δουλεύει» μια χαρά.

Ο νέος είχε χάσει το πέος του στην ηλικία των 18 ετών, στη διάρκεια περιτομής που πήγε πολύ στραβά, ενώ η μεταμόσχευση νέου πέους από κάποιον δότη έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο και είχε κρατήσει εννέα ώρες. Από το αρχικό πέος είχε μείνει μόνο ένα εκατοστό μήκους.

Ο χειρουργός δρ Αντρέ βαν ντερ Μέρβε δήλωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να ζητήσει τη διενέργεια τεστ πατρότητας, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μην εμπιστεύεται το ζευγάρι. Όπως είπε, ο στόχος ήταν ο άτυχος νέος να αποκτήσει και πάλι ένα πέος με το οποίο να μπορεί να ουρεί και να κάνει σεξ, ενώ εξ αρχής δεν ετίθετο θέμα γονιμότητας, αφού το πρόβλημα βρισκόταν στο πέος και όχι στους όρχεις.

Ο γιατρός ανέφερε ότι στο μέλλον θα πραγματοποιήσει και άλλες ανάλογες μεταμοσχεύσεις. Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στην επέμβαση είχε προηγουμένως δοκιμασθεί στις πρώτες μεταμοσχεύσεις προσώπου. Η δυσκολία έγκειται στη συγκόλληση των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων και νεύρων του μοσχεύματος με το σώμα.

Στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί μια μεταμόσχευση πέους στην Κίνα, αλλά είχε τελικά αποτύχει, καθώς το μεταμοσχευμένο όργανο είχε απορριφθεί από τον οργανισμό.

Η Νότια Αφρική είναι μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη ανάγκη μεταμοσχεύσεων πέους στον κόσμο, καθώς δεκάδες ή και εκατοντάδες αγόρια ακρωτηριάζονται (μερικά τελικά πεθαίνουν) κάθε χρόνο εξαιτίας παραδοσιακών τελετών που περιλαμβάνουν περιτομή.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου