Φωνητικές εντολές σε Android συσκευές

Τελευταία ενημέρωση: 2015-05-04, 18:50:24
Φωνητικές εντολές σε Android συσκευές

Η Google συνεργάζεται με τη δημοφιλή εφαρμογή Shazam

Οι χρήστες της Google μπορούν πλέον να ζητούν από τα... κινητά τηλέφωνα και τα tablets τους να αναγνωρίζουν άγνωστα τραγούδια που ακούνε στο ραδιόφωνο ή σε διαφημίσεις, χωρίς να χρειάζεται καν να ακουμπήσουν τις «έξυπνες» συσκευές τους.

Η εταιρεία-κολοσσός στο χώρο της τεχνολογίας συνεργάζεται με τη δημοφιλή εφαρμογή αναζήτησης μουσικών κομματιών Shazam, για να επιτρέψει τις φωνητικές εντολές σε όλες τις συσκευές Android.

Τώρα πια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, όταν οι χρήστες θα δίνουν τη φωνητική εντολή «OK Google, Shazam this» η εφαρμογή θα ανοίγει αυτόματα και θα «ακούει» το κομμάτι, προτού το εντάξει σε μια playlist για να το ακούσετε αργότερα.

Η υπηρεσία λειτουργεί ακόμη και με τις εξής εντολές: «recognize» (αναγνώρισε) ή «name a song/track/tune» (βρες το όνομα από ένα τραγούδι/κομμάτι/μελωδία).

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κι άλλα χαρακτηριστικά του Shazam, όπως η πρόσβαση σε στίχους τραγουδιών και μουσικά βίντεο.

Η φωνητική ενεργοποίηση του Shazam από τη Google, είναι η πιο τελευταία προσθήκη από μια σειρά αλλαγών που προωθεί η εταιρεία, όπως οι κάρτες «Now cards» στην εφαρμογή της Google και το Google Play.

newsbeast.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=