ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιχορηγήσεις 400.000 ευρώ για έρευνα στις Διαταραχές Ανάπτυξης

επιχορηγήσεις-400-000-ευρώ-για-έρευνα-στις-δ-747534

Σε15 ημέρες λήγει η προθεσμία κατάθεσης αίτησης για τις επιχορηγήσεις ύψους 400.000 ευρώ σε επιστήμονες που ηγούνται καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην «Καινοτομία στις Διαταραχές Ανάπτυξης» (GGI) και διοργανώνεται από τη Merck Serono. Η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις είναι η 6η Ιανουαρίου 2015.

Η Merck Serono υποστηρίζει καινοτόμα έργα που έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν την κατανόηση της επιστήμης και της ιατρικής έρευνας στον τομέα των Διαταραχών στην Ανάπτυξη. Το 2014, η εταιρεία ανακοίνωσε τους πρώτους αποδέκτες του GGI στην 53η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας (ESPE). Οι νικητές προέρχονταν από τη Σουηδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

«Η Merck Serono έχει μια μακροχρόνια και συνεχή δέσμευση για την πρόοδο στη θεραπείας της Aνεπάρκειας Aυξητικής Oρμόνης. Η Επιχορήγηση για την Καινοτομία στις Διαταραχές Ανάπτυξης καταδεικνύει την υποστήριξή μας σε νέες επιστημονικές προτάσεις από ερευνητές που επιθυμούν να επιταχύνουν την κατανόηση των διαταραχών της ανάπτυξης, να βελτιώσουν τη συμμόρφωση και να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς», δήλωσε ο Steven Hildemann, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και Ασφάλειας της Merck Serono.

Σε περίπτωση πρώτης υποβολής αίτησης, ο φάκελος θα πρέπει να περιλαμβάνει μία επιστολή πρόθεσης και μία σύντομη περιγραφή του ερευνητικού έργου. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από μία ανεξάρτητη Επιστημονική Συντονιστική Επιτροπή, αποτελούμενη από διεθνούς φήμης ενδοκρινολόγους, σύμφωνα με πέντε κριτήρια:

• Καινοτομία
• Επιστημονική συλλογιστική
• Σαφήνεια
• Δυνατότητα Υλοποίησης
• Επίδραση στην έρευνα

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα έχουν τότε την ευκαιρία να αναπτύξουν το πλήρες πρωτόκολλο για το δεύτερο στάδιο αξιολόγησης. Οι νικητές θα ανακοινωθούν το 2015, στην 54η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2015 στη Βαρκελώνη.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο http://www.grantforgrowthinnovation.org/en/index.html

tanea.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου