ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Χάπι κατά της παχυσαρκίας από ερευνητές του Χάρβαρντ

χάπι-κατά-της-παχυσαρκίας-από-ερευνητ-757176

Μετατρέπει το «κακό» λίπος σε «καλό»

Ένα χάπι κατά της παχυσαρκίας που μπορεί να μετατρέψει το «κακό» λίπος σε «καλό», θα μπορούσε να αντικαταστήσει την άσκηση και να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν περιττό βάρος και μαζί με αυτό τον κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, καρδιακές ασθένειες και καρκίνο.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μια ομάδα επιστημόνων από το Χάρβαρντ, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν κάτι μια σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά της παχυσαρκίας.

Όπως αναφέρουν, η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να είναι «το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία ενός χαπιού, το οποίο θα αντικαταστήσει το… διάδρομο στο γυμναστήριο».

Ερευνητές από το ινστιτούτο Harvard Stem Cell Institute και το γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης προσδιόρισαν δύο ουσίες, οι οποίες μπορούν να κάνουν τα λευκά -ή «κακά»- λιποκύτταρα σε καφέ -ή «καλά»- λιποκύτταρα.

Όταν κανείς καταναλώνει πολλές θερμίδες χωρίς να τις καίει, αυτές αποθηκεύονται στον οργανισμό ως λευκά λιποκύτταρα και είναι αυτά που προκαλούν την πρόσληψη βάρους.

Η νέα αυτή έρευνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, βρήκαν δύο μικρά μόρια τα οποία μετατρέπουν τα βλαστικά κύτταρα λίπους, τα οποία φυσιολογικά θα παρήγαγαν λευκά λιποκύτταρα, σε καφέ, «καλά» λιποκύτταρα. Αυτά με τη σειρά τους «καίνε» την περίσσεια ενέργειας και κατά συνέπεια μειώνουν τόσο τον όγκο, όσο και τον αριθμό των κακών λιποκυττάρων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 ή οποιασδήποτε άλλης ασθένειας σχετίζεται με το «χτίσιμο» λίπους στον οργανισμό.

newsbeast.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου