ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Θεωρητικά

θεωρητικά-702860

Οι πεζόδρομοι του Βόλου δημιουργήθηκαν θεωρητικά και κατ’ όνομα μόνο για τους πεζούς, διότι στην ουσία και όπως αποδεικνύεται από την καθημερινή πρακτική, αποτελούν σημεία διέλευσης οχημάτων και φυσικά δίτροχων. Η φθορά που υφίστανται λόγω της αδιάκοπης κυκλοφορίας οχημάτων, είναι εμφανής στις αποκαλυμμένες πλάκες, που δυσχεραίνουν τη διέλευση των πεζών. Κατά συνέπεια πρέπει να αποκατασταθούν τα προβλήματα όπου εντοπίζονται, για την αποφυγή πτώσεων και άλλων συναφών ατυχημάτων.

Γ. Υ.

Χωρίς καλαισθησία

Εχουμε κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν τα εγκαταλειμμένα, κατά κυριολεξία, παρτέρια. Το συγκεκριμένο φαινόμενο, που εντοπίζεται σε διάφορα σημεία της πόλης, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο διότι εκλαμβάνεται ως ένδειξη αδιαφορίας για τον περιβάλλοντα χώρο. Η παραίνεση διατυπώνεται προς κάθε κατεύθυνση, με την υπενθύμιση ότι η καλαισθησία είναι απαραίτητο στοιχείο για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Γ. Υ.

Χωρίς δεύτερη σκέψη

Το μισοάδειο μπουκάλι κείται πεταμένο πάνω σε υπόνομο ομβρίων, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Παρά το γεγονός ότι οι κάλαθοι ή οι κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, η κακιά συνήθεια παραμένει. Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσουμε τη σημασία αλλά και αναγκαιότητα της ενεργού συμμετοχής στο πεδίο της προστασίας του περιβάλλοντος;

Γ. Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου