ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ακαθάριστα οικόπεδα

ακαθάριστα-οικόπεδα-713724

Πριν εισέλθουμε στην καλοκαιρινή περίοδο οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων πρέπει να αρχίσουν να καθαρίζουν τις ιδιοκτησίες τους από τα ξερά χόρτα. Χαρακτηριστική περίπτωση, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό στιγμιότυπο, είναι το οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Κύπρου στο ύψος της οδούς Αχιλλοπούλου. Σε διαφορετική περίπτωση εάν οι οικοπεδούχοι δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση τους, ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να λάβει τα μέτρα του και να υποχρεώσει με κάποιο τρόπο τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων να συμμορφωθούν, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς.

Αθ. Τ

Ελλιπής φωτισμός

Χωρίς φώτα έχουν μείνει πολλές γειτονιές στην πόλη μας και παράλληλα το πρόβλημα έχει επεκταθεί και σε συνοικίες της Νέας Ιωνίας. Οι πολίτες αναρωτιούνται πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν νέες λάμπες ή να ρυθμιστεί με κάποιο τρόπο η ένταση.

Αθ. Τ

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης

Σημαντικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αναπτύσσονται σε διάφορα σημεία και γειτονιές της πόλης προς όφελος των διαρκώς αυξανόμενων απόρων και νεόπτωχων συμπολιτών μας. Ομάδες ανθρώπων με ευαισθησίες, ενώνουν τις δυνάμεις τους, απ’ άκρη έως άκρη του πολεοδομικού συγκροτήματος, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση και διανομή ειδών ένδυσης και τροφίμων, μα πάνω απ’ όλα η βοήθεια ανθρώπου προς άνθρωπο, συνθέτουν το πλαίσιο της κοινωνικής δράσης που αναπτύσσεται σε πολλά σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι σε καιρούς κρίσης ενεργοποιείται ακόμη εντονότερα το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου