Βιωματική γνώση

Τελευταία ενημέρωση: 2013-01-30, 13:43:44
Βιωματική γνώση

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου όπου δεκάδες παιδιά εκπονούν εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την έκθεση φυτών που φιλοξενείται και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Η βιωματική προσέγγιση της ιστορίας και του πολιτισμού, μα πάνω απ’ όλα η κατάκτηση της γνώσης, είναι το βασικό ζητούμενο. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική η υλοποίηση παρόμοιων δράσεων που έχουν ως στόχο το άνοιγμα του Μουσείου στο ευρύ κοινό και την γνωριμία της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, με τα εκθέματα που παρουσιάζονται.

Γ.Υ.   

 

Είναι επικίνδυνο 

Επικίνδυνο πέρασμα αποτελεί το σημείο που καταγράφεται φωτογραφικά και βρίσκεται πάνω σε πεζοδρόμιο, στην συμβολή των οδών Γαλλίας και Αγίου Νικολάου.  Το πρόβλημα είναι εμφανές, καθώς η λακκούβα που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για ενδεχόμενο ατύχημα. Καλό θα ήταν να επιληφθούν οι αρμόδιοι και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Γ.Υ.

 

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης  

Σημαντικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αναπτύσσονται σε διάφορα σημεία της πόλης προς όφελος των διαρκώς αυξανόμενων απόρων και νεόπτωχων συμπολιτών μας. Ομάδες ανθρώπων με ευαισθησίες, ενώνουν τις δυνάμεις τους, απ’ άκρη έως άκρη του πολεοδομικού συγκροτήματος, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση και διανομή ειδών ένδυσης και τροφίμων,  μα πάνω απ’ όλα η βοήθεια ανθρώπου προς άνθρωπο, συνθέτουν το πλαίσιο της κοινωνικής δράσης που αναπτύσσεται σε πολλά σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι σε καιρούς κρίσης ενεργοποιείται ακόμη εντονότερα το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Γ.Υ.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=