ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Αδιαφορία

αδιαφορία-136736

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται το πεζοδρόμιο στην οδό Κοραή με Δημητριάδος. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, τα πλακάκια είναι σπασμένα και από τη συχνή διέλευση των πεζών οι πλάκες γλιστράνε υπερβολικά. Μάλιστα το γωνιακό πεζοδρόμιο υποτίθεται ότι είναι ειδικά διαμορφωμένο για να βοηθάει τα άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο, ωστόσο όχι μόνο δεν τους διευκολύνει να ανέβουν στο πεζοδρόμιο, αλλά τους δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα. Σε μια πόλη που είναι γεμάτη προβλήματα θα έπρεπε να νοιαζόμαστε περισσότερο για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Αθ.Τ

Προβληματισμός

«Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο» σχολίαζε πρόσφατα συμπολίτης επαγγελματίας, με αφορμή την κρίση. Όπως υπογράμμισε παράλληλα ο ίδιος «δουλεύουμε πλέον για το μεροκάματο και τίποτα παραπάνω. Δεν είμαστε πλέον επιχειρηματίες, αλλά αυτοαπασχολούμενοι». Η συγκεκριμένη φράση ακούγεται όλο και πιο έντονα από τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα, καθώς εντείνονται τα προβλήματα που προκαλεί η κρίση.

Γ.Υ.


Διστακτικοί
Εξαιρετικά διστακτικοί είναι από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές, οι οποίοι για ευνόητους λόγους, έχουν περιορίσει σημαντικά τα έξοδά τους. Το βλέμμα στρέφεται μεν στις βιτρίνες των καταστημάτων, αλλά το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. Η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά είναι σε γενικές γραμμές υποτονική και ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθεί ενόψει χειμώνα. Κατά συνέπεια εντείνεται η εύλογη ανησυχία των επαγγελματιών, ενώ ο προβληματισμός είναι διάχυτος παντού, σε όλα τα πεδία δράσης του εμπορικού κόσμου.

Γ. Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου