ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ευθύνη όλων…

ευθύνη-όλων-168469
Πολλές φορές έχουμε σχολιάσει το πρόβλημα που επικρατεί στην πόλη μας με το θέμα της καθαριότητας, όμως η αλήθεια είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις για αυτό το χάλι δεν φταίει μόνο ο Δήμος και οι Υπηρεσίες Καθαριότητας. Ευθύνη φέρουν και ορισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι εκτός από σακούλες με σκουπίδια εναποθέτουν μέσα αλλά κυρίως και πέριξ των κάδων διάφορα άσχετα αντικείμενα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στην οδό Κύπρου, όπου ασυνείδητος πολίτης άφησε έξω από τους κάδους τα παλιά παντζούρια του σπιτιού του, ενώ στον ίδιο δρόμο λίγο πιο κάτω είχαν αφήσει ένα παλιό στρώμα κρεβατιού. Πάντως όσες επισημάνσεις και να γίνουν η κατάσταση δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται….
Αθ.Τ

Αγώνας επιβίωσης

«Αγωνιζόμαστε για να περάσει αυτός ο χρόνος, μέχρι να καταλαγιάσει η κατάσταση» σχολίαζε πρόσφατα συμπολίτης έμπορος, ο οποίος αποφάσισε, λόγω της τρέχουσας κατάστασης να συμπτύξει τα καταστήματά του κάτω από μια στέγη. «Η μείωση των λειτουργικών εξόδων θα μου επιτρέψει να καλύψω με μεγαλύτερη ευκολία τις υποχρεώσεις μου και γι’ αυτό τον λόγο θα μεταφερθώ σε μικρότερο, ιδιόκτητο κατάστημα» ανέφερε ο συμπολίτης επιχειρηματίας, αναλύοντας τους λόγους της απόφασής του. Η συγκεκριμένη εικόνα αποτυπώνει την καθημερινή πραγματικότητα που διέπει την εμπορική αγορά στο σύνολό της, συνεπεία της οικονομικής κρίσης και αποτυπώνει ευκρινώς τις τάσεις λιτότητας που υιοθετούνται για προφανείς λόγους.
Γ. Υ.
Διάσπαρτα
Εχουμε κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει την ανάγκη πιο υπεύθυνης αντιμετώπισης του περιβάλλοντος, προκειμένου να εκλείψει το δυσάρεστο φαινόμενο των διάσπαρτων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης. Καλό είναι να μην λησμονούμε ότι τα απορρίμματα τοποθετούνται στους κάδους και τα ειδικά καλαθάκια και όχι καταγής.
Γ. Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου