ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Απροσπέλαστο

απροσπέλαστο-442858

Απροσπέλαστο

Απροσπέλαστο το πεζοδρόμιο στην οδό Ικάρων στη Νέα Ιωνία. Είναι που είναι στενό, τα αγριόχορτα το κάνουν αδιάβατο. Πεζοί αναγκαστικά κατεβαίνουν στον δρόμο, που υπάρχει μεγάλη κίνηση οχημάτων.

SOS εκπέμπει ο Προφήτης Ηλίας…

Πριν από ένα δεκαήμερο, με εντολή προφανώς του παπά, κλαδεύτηκαν πουρναρόδενδρα και έγινε αποψίλωση στο προαύλιο του ναού Προφήτη Ηλία Ανω Βόλου.

Οι κλαδευτές έκριναν σωστό να σωρεύσουν τον όγκο κλαδιών και φύλλων στον περίτοιχο του ναού. Εκεί και αποξηράνθηκαν τόσο, ώστε να αρκεί μια σπίθα ή ακόμη και ένα γυαλί ανάκλασης ηλιαχτίδων για να προκληθεί πυρκαγιά, που θα απειλεί την εκκλησία και τον οικιστικό περίγυρο. Ερίζουν βέβαια Δήμος και εκκλησία για την ευθύνη ποιου θα ΄ναι ενδεχόμενος εμπρησμός.

Ειρωνεία: Λίγα μέτρα παρέκει καθημερινά παραμένει εν επιφυλακή πυροσβεστικό όχημα! Φαίνεται εδώ, με τη συνειδητή αμέλεια και του ιερατείου, μάλλον «το καταστέλλειν εστί κάλλιον του προλαμβάνειν». Πάντως ας βάλει ο Θεός το χέρι του, ώστε ο ναός να προλάβει τη θρησκευτική του πανήγυρη σε λίγες μέρες.

Δ.

Τραγελαφικό

Στην παραλία στις Νηες συνεργείο μετακίνησε την ξύλινη καμπίνα, που χρησιμοποιείται από λουόμενους για να αλλάζουν το μαγιό τους. Τη σήκωσε μαζί με τμήμα της τσιμεντένιας βάσης και την εναπόθεσε σε άλλο σημείο. Το γεγονός ότι γέρνει, γιατί δεν «πατά» καλά, είναι το λιγότερο. Το τραγικό είναι ότι δεν υπάρχει πόρτα, με αποτέλεσμα λουόμενοι να αναγκάζονται να κρεμούν την πετσέτα τους για να αλλάζουν χωρίς να είναι σε… κοινή θέα. Ελεος δηλαδή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου