ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Welcome Frau Merkel

welcome-frau-merkel-651072

Της Ελενας Αντωνοπούλου

Μια επίσκεψη εργασίας, έτσι χαρακτηρίστηκε αυτή της καγκελαρίου Μέρκελ, ενός προσώπου που κυρίως κατά το παρελθόν υπήρξε μαζί με τον κ. Σόιμπλε ένα ιδιαίτερα μη αγαπητό άτομο, κυρίως από αυτούς που την υποδέχτηκαν.

Μάλιστα θυμόμαστε όλοι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός την είχε στοχοποιήσει ως υπεύθυνη για όλα τα δεινά της χώρας.

Βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα, του παρέχεται στήριξη στο θέμα των Σκοπίων, γιατί όχι μόνο η Γερμανίδα καγκελάριος, αλλά και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, επιθυμούν μία λύση της εκκρεμότητας στο γειτονικό κρατίδιο για να επικρατήσει ηρεμία στα Δυτικά Βαλκάνια.

Βέβαια έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να πούμε ότι οριστικά βγήκαμε από την κρίση.

Βρισκόμαστε στο σημείο που η χώρα είναι παγιδευμένη από τις επιλογές του πρωθυπουργού, παρακολουθούμε τα πολιτικά παιχνίδια όλες αυτές τις ημέρες με τον εταίρο του και την προσπάθεια επιβίωσης της κυβέρνησής του με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πόλωση, προσωπικά παιχνίδια, διάλυση κομμάτων, κωλοτούμπες, υπαναχωρήσεις και πολλά άλλα.

Ενα κλίμα που υπονομεύει αυτό που ακούσαμε να λέει η καγκελάριος Μέρκελ ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει μία κανονική χώρα της Ευρώπης που επιτέλους θα πρέπει να ζει και να στηρίζεται από τις δικές της δυνάμεις και όχι από δάνεια και κάθε μορφής οικονομική βοήθεια.

Το πρόβλημα Ελλάδα είναι κάτι που κανένας εταίρος δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει γιατί αρκετά … ασχολήθηκαν μαζί μας.

Για δες όμως πού φτάσαμε στο σημείο να τους βολεύει ο σημερινός πρωθυπουργός γιατί σε αυτόν έχουν ποντάρει για τη λύση του προβλήματος με τα Σκόπια και μας κολακεύουν και λένε ότι δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης… Το ζήσαμε κι αυτό όπως και πολλά άλλα.

Ομως η χώρα δεν είναι παιχνίδι, χρειάζεται ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο, ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο για να σταθεί στα πόδια της. Χρειάζεται σοβαρότητα, μεστό και σοβαρό και συγκροτημένο πολιτικό λόγο, που σίγουρα δεν μπορεί να τον διασφαλίσει ο σημερινός πρωθυπουργός και οι συν αυτώ… Μόνο η αξιόπιστη πολιτική και το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ σε όλους τους τομείς μπορεί να το εγγυηθεί και ο αυριανός πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου