ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ανθισμένα

ανθισμένα-219258

Πανέμορφη εικόνα συνθέτουν τα παρτέρια που βρίσκονται περιμετρικά του προαύλιου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου. Παιδικά χέρια φύτεψαν πολύχρωμα λουλούδια, εκφράζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία την αγάπη τους για το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία των μαθητών του 8ου Δημοτικού και των παιδιών που υιοθετούν, γενικότερα, παρόμοιες πρωτοβουλίες, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Γ. Υ.

Προκαλεί αγανάκτηση

Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται πολλάκις ημερησίως, σε διάφορα σημεία της πόλης, αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά του παντού. Σε πολλές περιπτώσεις, το αναμμένο τσιγάρο ή το περιτύλιγμα διαφόρων αντικειμένων, πετιέται χωρίς δεύτερη σκέψη έξω από την είσοδο κεντρικών κτιρίων, με αποτέλεσμα να καλούνται όσοι κατοικούν στο κέντρο της πόλης και κυρίως σε πεζοδρόμους, να διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να διατηρούνται καθαρές οι είσοδοι των σπιτιών τους. Το ερώτημα που εύλογα διατυπώνεται, σε οξείς τόνους λόγω αγανάκτησης, είναι πότε επιτέλους, θα γίνει αντιληπτό από όλους ότι πρέπει να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό, δείχνοντας τον ανάλογο σεβασμό σε ότι μας περιβάλλει;

Γ. Υ.

Ανοιξιάτικη διάθεση

Ευχάριστες σκέψεις δημιουργεί η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και οι πρώτες ανοιξιάτικες πινελιές που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά συμπολίτες, οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν άμεσα τη διάθεσή μας και κατά συνέπεια είναι ευχής έργο να διατηρηθεί σε ανάλογα επίπεδα η ανοιξιάτικη διάθεση του καιρού.

Γ. Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου