ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Στο έλεος των αλλεργιών

στο-έλεος-των-αλλεργιών-281409

Στο έλεος των αλλεργιών

Στο έλεος των αλλεργιών βρίσκεται η πόλη του Βόλου, αναφέρει αναγνώστης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο οποίου επισημαίνει ότι το φυτό περδικάκι βρίσκεται παντού στην πόλη του Βόλου και παρότι απευθύνθηκε στο Δήμο Βόλο δεν έχει γίνει καμία ενέργεια καθαρισμού των πεζοδρομίων. Χαρακτηριστικά ο αναγνώστης της εφημερίδας αναφέρει: «Στο έλεος των αλλεργιών βρίσκεται η πόλη του Βόλου. Παντού στην πόλη υπάρχει ζαροφλίκι ή περδικάκι. Δεν είναι ένα απλό αγριόχορτο ούτε καλλωπιστικό φυτό όπως νομίζουν κάποιοι στο δήμο. Το 90 % των αλλεργικών στην Ελλάδα είναι αλλεργικοί σ’ αυτό. Σε όλες τις πόλεις οι δήμοι το ξεριζώνουν γιατί απλά είναι επικίνδυνο. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βγαίνει δελτίο γύρης για το ζαροφλίκι. Εδώ είναι παντού. Στα πεζοδρόμια, στα δέντρα, στα παλιά σπίτια. Κατοικώ στο κέντρο και δεν μπορώ να κυκλοφορήσω. Ολοι οι αλλεργικοί έχουν πρόβλημα».

Αθ.Τ

Χωρίς πινακίδες

Στις Μικροθήβες και στο Βελεστίνο θα πρέπει να φτάσουν οι επισκέπτες της περιοχής μέχρι να αντικρύσουν τις μοναδικές πινακίδες που να αναγράφεται Βόλος, Πήλιο και Βόρειες Σποράδες. Παρότι από πολίτες του Βόλου έχει επισημανθεί δεκάδες φορές το συγκεκριμένο θέμα, ποτέ κανένας αρμόδιος δεν φρόντισε ώστε να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία πινακίδες που να κατατοπίζουν τους επισκέπτες για το πως θα φτάσουν στο Βόλο.

Αθ.Τ

Χρήζουν προσοχής

Το φαινόμενο είναι σύνηθες και συναντάται σε αρκετά σημεία της πόλης, κεντρικά και μη. Οι αποκαλυμμένες πλάκες σε διάφορα σημεία των πεζόδρομων δημιουργούν «σκοπέλους» που χρίζουν της προσοχής των αρμοδίων. Η επισήμανση καταγράφεται για ευνόητους λόγους, προκειμένου να αποκατασταθούν τα δεκάδες προβλήματα που εντοπίζονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου