ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη από τις 7 Νοεμβρίου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

υπό-κατάληψη-από-τις-7-νοεμβρίου-το-πανε-587433

Από τις 7 Νοεμβρίου βρίσκεται υπό κατάληψη το κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αφορμή όχι τις διαθεσιμότητες των διοικητικών, άλλα το οξύτατο πρόβλημα στέγασης. Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση του ο αν. καθηγητής κ. Σουλακέλλης η κατάληψη πραγματοποιείται, από ολιγομελή ομάδα φοιτητών/τριων που αυτο-ονομάζεται «Επιτροπή αγώνα εστιών Λέσβου – Αλληλέγγυες/ Αλληλέγγυοι».

Ο κ. Σουλακέλλης, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων, καταγγέλλει την κατάληψη αυτή καθώς δεν βασίζεται σε αποφάσεις συλλογικών οργάνων των φοιτητών/τριών του πανεπιστημίου και συνεχίζεται παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μελών της διοίκησης, αλλά και πολλών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας να ενημερώσουν τους συγκεκριμένους φοιτητές αφενός ότι για το πρόβλημα αυτό δεν ευθύνεται το ίδρυμα και αφετέρου ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Η κατάληψη, αναφέρει στην επιστολή του, όχι μόνο δεν βοηθά στην αντιμετώπισή του αλλά και στρέφεται ενάντια στις προσπάθειες της πανεπιστημιακής κοινότητας για άμεση λύση. Παράλληλα, τονίζει στο κείμενό του ο κ. Σουλακέλλης, η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης έχει δημιουργήσει ήδη πρόσθετα σοβαρά προβλήματα:

– Στους φοιτητές/τριες αδυναμία χορήγησης εγγράφων για τη στέγαση των δικαιούχων, αδυναμία υλοποίησης διοικητικών διαδικασιών για την επαναπροκήρυξη του συμπληρωματικού διαγωνισμού στέγασης, αδυναμία υλοποίησης διοικητικών ενεργειών για την ανέγερση των φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης, αδυναμία καταβολής της αμοιβής της πρακτικής άσκησης στους δικαιούχους, αδυναμία ολοκλήρωσης των διοικητικών διαδικασιών για την ορκωμοσία στις 6 Δεκεμβρίου, αδυναμία λειτουργίας του κέντρου εξυπηρέτησης φοιτητών, του γραφείου φοιτητικής μέριμνας καθώς και τριών γραμματειών τμημάτων).

– Αντιμετώπιση κατεπειγόντων ζητημάτων όλων των πανεπιστημιακών μονάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (π.χ. διοικητική παραλαβή του κτιρίου στη Ρόδο, υποβολή των δηλώσεων του προσωπικού με κίνδυνο την επιβολή πρόστιμου στο πανεπιστήμιο, αμοιβές εξωτερικών συνεργατών που δεν έχουν άλλους πόρους διαβίωσης, και πολλά άλλα).

Η πρυτανική αρχή απευθύνει κάλεσμα στους καταληψίες να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς η λήξη της κατάληψης θα επιτρέψει την εντός 2 ημερών επαναπροκήρυξη του συμπληρωματικού διαγωνισμού για τις 24 κλίνες που υπολείπονται από τον αρχικό διαγωνισμό.

Τέλος, σε πρόσφατη συνάντηση του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και του αντιπρύτανη Οικονομικών Υποθέσεων με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλή Αντωνίου αναλήφθηκε η δέσμευση για κοινή προσπάθεια προκειμένου να συμμετέχουν στο συμπληρωματικό διαγωνισμό περισσότεροι ιδιοκτήτες δωματίων για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντησή τους στην οποία θα συμμετέχουν και εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες δωματίων προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που προκαλούν τη μη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς στέγασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου