ΕΛΛΑΔΑ

Ένταλμα σύλληψης για σατράπη ιερέα

ένταλμα-σύλληψης-για-σατράπη-ιερέα-593412

Ένταλμα σύλληψης για έναν 34χρονο Ορθόδοξο ιερέα ο οποίος θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών κατά τη διάρκεια διακοπών στο νησί της Κω, εξέδωσαν χθες οι Ρωσικές αρχές.

Ο 34χρονος ιερέας, είναι ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών 9 και 12 ετών στο νησί της Κω τον Ιούνιο και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο που κλείστηκε από ταξιδιωτικό κλαμπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο 34χρονος ιερέας, κατηγορείται για παρόμοια αδικήματα και στην Αγία Πετρούπολη αλλά και στην περιφέρεια του Λένινγκραντ.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, ο κληρικός ο οποίος παλαιότερα υπηρετούσε σε εκκλησία χωριού στην περιοχή του Λένινγκραντ, διαπιστώθηκε ότι ήταν σύμβουλος του γενικού διευθυντή του κλαμπ ποδοσφαίρου Zenit της Αγίας Πετρούπολης. Μάλιστα εκπρόσωπος του κλαμπ δήλωσε ότι ο ιερέας σπούδασε σε μία από τις εξειδικευμένες σχολές ποδοσφαίρου της πόλης όμως δεν κατέχει καμία θέση σε ποδοσφαιρική ομάδα.

Οι κατηγορίες που το βαραίνουν επισύρουν ποινή φυλάκισης έως 20 χρόνια, ενώ όπως επισημαίνουν Ρώσοι αξιωματούχοι τα κρούσματα παιδεραστίας είναι σπάνια στους Ρώσους ορθόδοξους κληρικούς.

news.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου