ΕΛΛΑΔΑ

Αυθαίρετα: 3000 πρωτόκολλα κατεδάφισης – Προτεραιότητα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Δυτ. Ελλάδα

αυθαίρετα-3000-πρωτόκολλα-κατεδάφισης-593489

Αυθαίρετα σε δάση, αιγιαλούς και παραλίες θα κατεδαφιστούν σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη.

Απαντώντας στη Βουλή σε ερωτήσεις βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε ότι η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων έχει αποστείλει στις αποκεντρωμένες διοικήσεις τεύχη δημοπράτησης για τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών εκτέλεσης κατεδαφίσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία έχει σχεδιάσει και κοινοποιήσει στις αποκεντρωμένες διοικήσεις όλο το οργανόγραμμα για τις κατεδαφίσεις. Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” συνολικά στην επικράτεια έχουν εκδοθεί μέχρι αυτή την ώρα 3.000 πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός, η ιεράρχηση των κατεδαφίσεων γίνεται αφού ληφθεί υπόψη το είδος της προστατευόμενης περιοχής, το πλήθος των αυθαίρετων κατασκευών στις συγκεκριμένες περιοχές, ο χρόνος έκδοσης των αποφάσεων κατεδάφισης και τα χαρακτηριστικά των αυθαιρέτων.

Οι κατεδαφίσεις θα γίνουν στη Δυτική Ελλάδα όπου η αρμόδια Περιφέρεια έχει πρωτόκολλα κατεδάφισης για 365 αυθαίρετες κατασκευές.

Ταυτόχρονα, έχει δημοσιευθεί πρόσκληση διενέργειας δύο μειοδοτικών διαγωνισμών για την εκτέλεση 70 πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Αιτωλοακαρνανία, για την άμεση έναρξη του έργου σε λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, το ΥΠΕΚΑ προωθεί κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και σε τουριστικές περιοχές όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και Ρόδος.

Πρόκειται για τα αυθαίρετα που χτίστηκαν μετά τις 28 Ιουλίου του 2011 και τα οποία δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως μόνο στη Μύκονο έχουν εντοπιστεί 120 και πλέον ακίνητα. Για αυτά και όλα τα υπόλοιπα έχουν εκδοθεί ήδη πρωτόκολλα κατεδάφισης.

econews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου