ΕΛΛΑΔΑ

Επικύρωση ποινής Μαντέλη ζητά ο αντεισαγγελέας ΑΠ

επικύρωση-ποινής-μαντέλη-ζητά-ο-αντει-599452

Την επικύρωση της ποινής που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Μαντέλη, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον πρώην υπουργό σε τριετή φυλάκιση, και ο κ. Μαντέλης προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα να απορριφθεί η αίτηση του κ. Μαντέλη με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που του επέβαλε τριετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα που κατηγορείται ότι είχε πάρει ως χορηγία από τη Siemens το ποσό των 450.000 μάρκων.

Ο κ. Πλιώτας υποστήριξε ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ότι δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον κανόνα της δίκαιης δίκης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Εντωμεταξύ την προσεχή Δευτέρα, ο κ. Μαντέλης θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της χορηγίας της Siemens.

euro2day.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου