ΕΛΛΑΔΑ

Μπαίνει στο στόχαστρο η σύνταξη του ΤΕΒΕ

μπαίνει-στο-στόχαστρο-η-σύνταξη-του-τε-601426

Το θέμα της βασικής σύνταξης του ΤΕΒΕ αναμένεται να πέσει εκ νέου στο τραπέζι με δεδομένο το οικονομικό αδιέξοδο στον ΟΑΕΕ όπου ένας στους δύο ασφαλισμένους δεν πληρώνει εισφορές και η κατάσταση είναι εκρηκτική.

Το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών πήρε φέτος έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 εκατ. ευρώ, ενώ την επόμενη χρονιά αναμένεται να χρειαστεί επιπλέον κονδύλι 800 εκατομμυρίων. Τα μηνιαία έσοδά του από εισφορές είναι 120 εκατ. ευρώ ενώ για συντάξεις απαιτούνται 280 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η οικονομική κατάσταση του ταμείου βρίσκεται στο επίκεντρο ενόψει του ραντεβού με την τρόικα και στο στόχαστρό της αναμένεται να μπει η βασική σύνταξη του ΤΕΒΕ που φτάνει τα 220 ευρώ.

Τον Απρίλιο, υπενθυμίζει η εφημερίδα, είχε διατυπωθεί πρόταση για την κατάργησή της- μόνο για τους νέους συνταξιούχους-, μέτρο που τελικά «πάγωσε».

Η ελληνική πλευρά επεξεργάζεται δέσμη προτάσεων για να αυξηθούν τα έσοδα του ασφαλιστικού φορέα ενώ η βασική πρόταση είναι η μεταφορά στον ΟΑΕΕ τουλάχιστον 80.000 ασφαλισμένων του ΟΓΑ και το ΙΚΑ, για να αποφευχθεί η περικοπή των συντάξεων.

newsbeast.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου