ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίζεται η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

ψηφίζεται-η-τροπολογία-για-την-αναστο-618620

Με ονομαστική ψηφοφορία που διεξάγεται αυτήν την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Η ονομαστική ψηφοφορία για την 851 τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας διεξάγεται κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ.

Η τροπολογία αναμένεται να εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να υποστηρίξει για «συμβολικούς λόγους», διατηρώντας επιφυλάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ΔΗΜΑΡ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ αναμένεται να ψηφίσουν «παρών».

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε την τροπολογία και αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Μαζί, σε ονομαστική ψηφοφορία έχουν τεθεί οι τροπολογίες 874 για την ΝΕΡΙΤ και 855 για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Η ψηφοφορία είναι ονομαστική κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Της συζήτησης που προηγήθηκε δέσποσε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει, στην τελευταία παράγραφο, την υποχρέωση του διοικητικού προσωπικού οκτώ ΑΕΙ να αυτοαπογραφούν επί ποινή αργίας.

Μιλώντας πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος απηύθυνε έκκληση «να ανοίξουν όλα τα Ιδρύματα και να αφήσουν την Πολιτεία και τον νόμο να λύσουν όλα τα ζητήματα», ενώ σημείωσε ότι τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν απογραφεί.

Πέραν αυτού, η τροπολογία 855 περιλαμβάνει τη ρύθμιση του παρουσιολογίου των εκπαιδευτικών, προβλέπει την δυνατότητα εξάντλησης του υποχρεωτικού ωραρίου τους μέχρι και σε πέντε όμορες σχολικές μονάδες, ενώ θεσπίζει και το δικαίωμα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να αλλάζουν την περιοχή τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εντός των ορίων τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου