Απολογείται ο επιστάτης του φυγόδικου επιχειρηματία

Τελευταία ενημέρωση: 2013-10-17, 13:20:31
Απολογείται ο επιστάτης του φυγόδικου επιχειρηματία

Στην 17η τακτική ανακρίτρια απολογείται σήμερα, Πέμπτη, ο επιστάτης και βοηθός του φυγόδικου Αναστάσιου Πάλλη για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για κακουργηματική διακεκριμένη οπλοκατοχή, καθώς και απλή οπλοκατοχή τόσο εναντίον του όσο και εναντίον του επιστάτη του, που συνελήφθη.

Στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία στη Βούλα βρέθηκαν όπλα αλλά και ναζιστικά σύμβολα. Οπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.

Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο και δεκατρία πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.

Επίσης, εξήντα μαχαίρια διαφόρων τύπων -πεταλούδες- στιλέτα, δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχουν βρεθεί επιπλέον και κατασχέθηκαν:

- πιστόλι Walther 357 Magnum,

- πιστόλι Walther 9 mm

- τέσσερα (4) πιστόλια Glock 9 mm,

- τέσσερα (4) πιστόλια Glock 0,45,

(για όλα τα παραπάνω πιστόλια - συνολικά δέκα- έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων),

- βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί,

- άλλες είκοσι τέσσερις (24) διόπτρες σκόπευσης στόχου,

- μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων,

- πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,

- βαλλίστρα με διόπτρα,

- δύο (2) τόξα με μεγάλο αριθμό βελών,

- ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και

- μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM , βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Επιπλέον βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες), μέρος των οποίων κατασχέθηκε.

Σε βάρος του ημεδαπού επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη (και) για κακούργημα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαράλαμπο Λακαφώση. Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) και σε παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού.

Παράλληλα, η εισαγγελία Πλημμελειοδικών διαβίβασε αντίγραφα της δικογραφίας στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση τυχόν και άλλου οπλισμού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο επιστάτης υποστήριξε ότι γνώριζε για την παρουσία των όπλων αλλά πίστευε όπως φέρεται να είπε ότι ήταν απλά εκθέματα και είχαν μόνο μουσειακή αξία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

"Συνέχεια χθεσινής μας ενημέρωσης ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας στην έπαυλη φυγόδικου ημεδαπού, στην περιοχή της Βούλας Αττικής, η οποία διενεργείται κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν βρεθεί επιπλέον και κατασχέθηκαν:

πιστόλι Walther 357 Magnum ,

πιστόλι Walther 9 mm ,

τέσσερα (4) πιστόλια Glock 9 mm ,

τέσσερα (4) πιστόλια Glock 0,45,

(για όλα τα παραπάνω πιστόλια - συνολικά 10 - έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων),

βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί,

άλλες είκοσι τέσσερις (24) διόπτρες σκόπευσης στόχου,

μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων,

πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,

βαλλίστρα με διόπτρα,

δύο (2) τόξα με μεγάλο αριθμό βελών,

ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και

μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM , βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Επιπλέον βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες), μέρος των οποίων κατασχέθηκε.

Σε βάρος του ημεδαπού επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

 

protothema.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=