ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκοι διακινητές αποβίβασαν στη Ρόδο 77 παράνομους μετανάστες

τούρκοι-διακινητές-αποβίβασαν-στη-ρό-627567

Το σκάφος κατασχέθηκε, ενώ οι δύο διακινητές κρατούνται για να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους.

Με πολυτελές ιστιοφόρο μετέφεραν δύο Τούρκοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια και αποβίβασαν σήμερα το πρωί, στην παραλία Χαράκι της Ρόδου, 77 παράνομους μετανάστες από τη Συρία.

Οι Τούρκοι διακινητές επιχείρησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση των αρχών και κυρίως του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Το σκάφος κατασχέθηκε, ενώ οι δύο διακινητές, ηλικίας 30 και 32 ετών, κρατούνται προκειμένου να προσαχθούν ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνου Μπούτσικου, για να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους.

Σε ό,τι αφορά τους παράνομους μετανάστες, συριακής καταγωγής, μεταφέρθηκαν το μεσημέρι, με τη συνδρομή του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών (ΔΕΣ) ΡΟΔΑ, Δημήτρη Καρατζιά, τμηματικά στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ σε έξι άτομα παρασχέθηκαν και οι πρώτες βοήθειες. Πρόκειται για δύο εγκυμονούσες γυναίκες, μία ηλικιωμένη με λιποθυμικές τάσεις, έναν άνδρα που φέρει κάταγμα στο πόδι και άλλα δύο άτομα.

kathimerini.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου