ΕΛΛΑΔΑ

Αίρεται η ασυλία 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

αίρεται-η-ασυλία-6-βουλευτών-της-χρυσής-628747

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ευστάθιου Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ηλία Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Η ψηφοφορία άρχισε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και έγινε χωρίς τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής.Συγκεκριμένα για τον Ηλία Παναγιώταρο από τους 247 βουλευτές που ψήφισαν, οι 246 ψήφισαν υπέρ της άρσης και ένας παρών.

Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, υπέρ της άρσης ψήφισαν 246 βουλευτές και ένας λευκό.

Για την υπόθεση του Ηλία Κασιδιάρη ψήφισαν 247 βουλευτές υπέρ.

Για τους βουλευτές Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα που το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, υπέρ ψήφισαν 246 βουλευτές και βρέθηκε ένα άκυρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες παρών στην υπόθεση Παναγιώταρου ψήφισε ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και άκυρο ήταν το ψηφοδέλτιο του κ. Νικολόπουλου, στην υπόθεση των τριών για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα οι κ.κ. Παναγιώταρος και Κασιδιάρης μίλησαν για σκευωρία σε βάρος τους, με τον δεύτερο να ενημερώνει το Σώμα ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για να μην νομιμοποιήσει την κατάλυση του πολιτεύματος που επιχειρείται με τις διώξεις σε βάρος της ΧΑ.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό από τους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η άρση ασυλίας ζητείται προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προκειμένου να κληθούν σε απολογία οι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος, Ε. Μπούκουρας και Γ. Γερμενής. Για τους άλλους τρεις βουλευτές έχει ζητηθεί άρση ασυλίας για παλαιότερες υποθέσεις (επεισόδια έξω από το Χυτήριο, τη Λάρισα, το Ηράκλειο της Κρήτης και για παράνομη κατοχή ραδιοσυχνότητας).

Για τους τρεις πρώτους, το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ενώ για τους υπόλοιπους τρεις βουλευτές αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου