ΕΛΛΑΔΑ

Οπλοστάσιο στην έπαυλη Πάλλη

οπλοστάσιο-στην-έπαυλη-πάλλη-629214

Ερευνες σε σπίτια του φυγόδικου Αναστάσιου Πάλλη πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στις οποίες βρέθηκε σημαντικός αριθμός όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος στις δύο οικίες του Αν. Πάλλη σχετίζεται με την υπόθεση της αναζήτησης του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής και έγινε κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος στις δύο οικίες του εφοπλιστή σχετίζεται με την υπόθεση της αναζήτησης του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής και έγινε κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην οποία προΐσταται η Παναγιώτα Φάκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην έπαυλη του Αν. Πάλλη, επί της οδού Θεσσαλίας στη Βούλα, βρέθηκαν επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, αλλά αυτά δεν εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι αστυνομικοί έκαναν παράλληλη έρευνα σε οικία στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρέθηκε όπλο ίδιου τύπου.

Επίσης εντοπίστηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων (πεταλούδες – στιλέτα – κυνηγετικά) αλλά και 13 ακόμα πυροβόλα όπλα για τα οποία ο εφοπλιστής έχει μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Στη συλλογή όπλων του φυγόδικου υπήρχαν και 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων λέιζερ και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Μαρτυρία
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό υπήρξε κατάθεση του Βρετανού Εντουαρντ Στέισι, πρώην συνεργάτη του επιχειρηματία, ο οποίος αποκάλυπτε στις Αρχές διακίνηση μεγάλης ποσότητας όπλων από τον Αν. Πάλλη.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο-φωτιά που είχε φτάσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για 4.000 όπλα που είχε εισαγάγει παράνομα ο εφοπλιστής στη χώρα μας και τα είχε αποθηκεύσει στο Κορωπί.

Οι Αρχές ερευνούν αν τα 4.000 σύγχρονα και λειτουργικά αυτόματα τυφέκια διαφόρων τύπων, όπως G3, AK 47, FN, DRAGUNOV, M16, αποτελούν το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ο Στέισι, πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού, φέρεται να είχε καταθέσει τον περασμένο Απρίλιο στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ότι ο Αν. Πάλλης είχε συσκευασμένα τα όπλα κατά εκατοντάδες και αποθηκευμένα εντός δύο μεγάλων μπλε κοντέινερ στο Κορωπί. Ο καταζητούμενος επιχειρηματίας διατηρεί εγκαταστάσεις στην περιοχή όπου στεγάζεται και το μουσείο όπλων, κυρίως του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο φέρει το όνομά του.

Το μουσείο
Το ίδρυμα «ΠΑΛΙΣ» έχει αποτελέσει αντικείμενο αστυνομικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα είναι νόμιμα και ανενεργά. Τα μουσειακά εκθέματα είναι έξι αεροσκάφη, παλαιάς και νέας τεχνολογίας, τανκς, στρατιωτικά οχήματα και δίκυκλες μηχανές από τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση είναι ποιοι έχουν πάρει τον βαρύ οπλισμό την ύπαρξη του οποίου κατήγγειλε ο Βρετανός Στέισι. Ο Αν. Πάλλης καταζητείται και για την υπόθεση της τράπεζας FBB, που αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Οπλοστάσιο 4.000 πολεμικών τυφεκίων «χρεώνει» Βρετανός υπήκοος στον επιχειρηματία Αν. Πάλλη, το οποίο, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, έχει αποθηκευτεί σε Βάρη και Κορωπί.Οι Αρχές ερευνούν τις καταγγελίες, που ενισχύουν τα σενάρια για κρυμμένα όπλα της ΧΑ.Στην ίδια περιοχή στεγάζεται και το μουσείο όπλων «ΠΑΛΙΣ» του καταζητούμενου επιχειρηματία, το οποίο είχε ερευνηθεί στο παρελθόν.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου