ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σαμαράς πάει Βρυξέλλες σε εκδήλωση για τον Καραμανλή

ο-σαμαράς-πάει-βρυξέλλες-σε-εκδήλωση-γ-630977

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ με θέμα «Η αναγκαιότητα της Ευρώπης σήμερα».

Πρόκειται για τιμητική εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατό του και δέκα χρόνων από τα εγκαίνια της γέφυρας «Espace Κωνσταντίνος Καραμανλής» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη συμβολή των κτιρίων Altiero Spinelli και Spaak. Τα εγκαίνια της γέφυρας έγιναν στις 8 Σεπτεμβρίου του 2003 και ομιλητής ήταν ο τότε πρόεδρος της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής. Σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, θα είναι όμως ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής και ο γιος του Κώστας Καραμανλής που είναι και μέλος του Ιδρύματος. Μαζί με τον κ. Σαμαρά θα πετάξει για τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ιδρύματος και πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης. Η εκδήλωση δίνει ευκαιρία στον πρωθυπουργό να ζεστάνει τις σχέσει τους με την καραμανλική πτέρυγα του κόμματος που το τελευταίο διάστημα του άσκησε κριτική εμμέσως στην οικονομία εξαπολύοντας βέλη στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και ευθέως για την εσωτερική πολιτική κατάσταση με αφορμή τη θεωρία των δύο άκρων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει εκτός από τον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου κ. Mάρτιν Σουλτς, ο Πολωνός Επίτροπος, αρμόδιος για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό και τον Δημοσιονομικό Προγραμματισμό Γιάνους Λεβαντόφσκι, η Eλληνίδα Επίτροπος Θαλασσίων Yποθέσεων και Aλιείας κ. Mαρία Δαμανάκη και ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Iδρύματος Aντενάουερ δρ Xανς-Γκερτ Πέτερινγκ που έχει διατελέσει πρόεδρος του Eυρωκοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους ευρωβουλευτές του κόμματός του και φυσικά θα συνομιλήσει με τους ευρωπαίους αξιωματούχους για την προεδρία της ΕΕ από την χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2014. Η παρουσία του κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες έρχεται σε μία στιγμή που έχει ανοίξει η συζήτηση για την ρύθμιση του ελληνικού δημοσίου χρέους και το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό για τα έτη 2014-2015 και ενώ ο πρωθυπουργός όπως και υπουργός Οικονομικών που ήταν χθες στο Eurogroup επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι η Ελλάδα δεν έχει το περιθώρια για άλλα μέτρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου