ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζουν εντάλματα για τους τρεις βουλευτές

ετοιμάζουν-εντάλματα-για-τους-τρεις-β-638669

Νέες ποινικές διώξεις ενδέχεται να ασκηθούν εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Ευσταθίου Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, μετά το αίτημα των ανακριτών Γεωργουλέα – Παπακώστα προς τη Βουλή, με το οποίο έχουν ζητήσει την άρση ασυλίας τους, για τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διεύθυνσης αυτής.

Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια για το ενδεχόμενο συλλήψεών τους με εντάλματα αναμένεται να την καθορίσουν οι ανακριτές, οι οποίοι έχουν την άποψη ότι διεκόπη η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και γι’ αυτό δεν ακολούθησαν την αυτόφωρη διαδικασία στην περίπτωση των τριών νέων βουλευτών.

Σημαντικό για την εξέλιξη της ανάκρισης επίσης θεωρείται ότι στο διαβιβαστικό των ανακριτών προς τη Βουλή συνυπάρχει μαζί με το άρθρο 187 περί ένταξης και διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης και το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα περί κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, που επισύρει ποινές ακόμα και ισοβίων.

Στο μεταξύ επίκειται και η σύγκληση της ολομέλειας εφετών, προκειμένου να αποφασιστεί εάν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα ανατεθεί σε εφέτη – ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου