ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΗΕ διαψεύδει Νταβούτογλου για τη συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου

ο-οηε-διαψεύδει-νταβούτογλου-για-τη-συ-640001

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι έχει προγραμματιστεί οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συναντηθούν στο νησί στις 4 Νοεμβρίου

Τα Ηνωμένα Έθνη διέψευσαν τις πληροφορίες περί προγραμματισμένης συνάντησης των ηγετών της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας στις 4 Νοεμβρίου.

Την πληροφορία έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μετά από συνάντηση με τον «υπουργό εξωτερικών» των κατεχομένων Οζντίλ Ναμί, σε πρόγευμα εργασίας, δήλωσε σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου, ότι έχει προγραμματιστεί οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συναντηθούν στο νησί στις 4 Νοεμβρίου και για αυτό το σκοπό ο μήνας αυτός θα είναι μήνας εντατικής προετοιμασίας.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφέρει κατά πόσον υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στις 4 Νοεμβρίου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Michel Bonnardeaux, διέψευσε την πληροφορία αυτή.

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση για τις 4 του Νοέμβρη», είπε ο Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, δεν υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία για συνάντηση στις 4 Νοεμβρίου. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ αναφορά στη συγκεκριμένη ημερομηνία έκανε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ως μια πιθανή ημερομηνία, δεδομένου ότι στο μεταξύ θα έχει συμφωνηθεί η κοινή δήλωση και ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα μπορούν να συναντηθούν την ημερομηνία αυτή.

Δεν υπάρχει καμία δέσμευση αφού οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει στο περιεχόμενο της κοινής δήλωσης, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου